Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Suddenvinst mot Vv84
2014-11-17 11:14

Bortamatch i Bjuv denna lördag i november. En på pappret förväntad svårspelad match mot laget med det något krångliga namnet VV-84 SK Bjuv. Matchen gick i den trånga Brogårdaskolans Sporthall med läktare där synfältet till stor del täcktes av stora vaderade stålpelare. Trångt var det även utanför banan för hela laget fick inte plats på bänken utan man fick snällt sätta sig bakom sina lagkamrater bland gymnastikplintar, volleybollnät och hoppmattor.

Vi får en kanonstart på matchen genom Henke Ilmanen som tar tag i bollen bakom motståndarmålet och driver runt och skottar in bollen sidan om målvakten. 1 - 0 till de för dagen svarta MalmhaugKFUM:arna och endast 1:32 på matchuret. Med sådan start känns det lite konstigt att vi sedan mer eller mindre helt tappar allt spelet och låter testosteronet flöda fritt. 1 - 1 kontrar bjuvarna in på en tappad boll vid mittplan. Vi har då hunnit fram till 3:59. Sekunderna senare spelar man runt vårt försvar och skottar förbi Rasmus tämligen enkelt till 1 - 2. Det hinner inte ens gå en minut förrän Rasmus på nytt får vittja våra nätmaskor. Detta eftersom alla fem utespelarna alla tittar på boll och helt missar i markeringen och en helt fristående Bjuvspelare framför vårt mål gör inget misstag när bollen kommer utan snärtar in den till 1 - 3. Testosteronet fortsätter att rinna till och med det kommer utvisningarna, avblåsningarna och oändliga diskussioner med domarna som har fullt sjå att hålla matchen. I spel 4 mot 3 så drar Hampe Flodin till efter ett snabbt pass av Henke Ilmanen och så var det reducerat till 2 - 3. Som vanligt, tyvärr,  så utökar Bjuv sekunderna senare och drygar ut ledningen till 2 - 4 genom ett snabbt uppspel och en förflyttning på Rasmus som är helt chanslös ensam med två spelare. 2 - 5 kommer på en genomspringning i vårt försvar med ett säkert avslut i Rasmus vänstra hörn. Nu känns det som om halva matchen borde vara spelad, men tittar man på matchtavlan står det 6:57. Alex tar timeout för att få stopp på blödningen och försöka sänka testosteronnivån några grader. Tack och lov får det önskad effekt för efter en mycket hafsig och slarvig period med många felbeslut är det ett lite annorlunda lag som kommer ut. Spelet lugnar ner sig och vi börjar hitta vårt egna spel och går inte på det fysiska spelet som Bjuv verkar vilja spela. 18:25 så placerar Rasmus rättvist bollen bakom Bjuvmålvakten efter ett skott mitt i slottet som Andy Hansson passar fram till. Detta sker när vi är en man mer på banan. 3 - 6 gör Bjuv minuten senare efter en styrning på ett Malmhaugben framför vår egen kasse som ställer Rasmus helt. Självmål behöver vi ju helst inte i en sådan tät match som denna.  3 - 6 i periodpaus.

För att ytterligare försöka få till en förändring kastar Alex om lite i femmorna. På nästa Powerplayet är det Henke Ilmanen med ett löst skott placerar bollen under målvakten och kapten Björnborn är den som hittar Henke med passen. Reducerad till 4 - 6. Bjuv utökar sin ledning till 4 - 7 och på nytt är det ett självmål. Nu är det en olycklig Malmhaugklubba som styr in bollen sidan om Rasmus. Kan vi så kan de, d v s göra självmål. Vår reducering till 5 - 7 kommer efter en Bjuvstyrning framför eget mål på Gurras långskott. 6 - 7 kommer efter en lite lustig situation där en tappad boll av Bjuv blir till en bakåtpassning till målvakten som försöker sparka undan bollen och som den fotbollspelare Henke Ilmanen också är så bevisar han att han är bättre på fötterna och bryter målvaktens fotpass och lägger fram bollen till en fristående Hampe Flodin som kan stå och fixa och trixa helt fri med målvakten och säkert avsluta med en lyftning in i nätmaskorna. Det fysiska spelet från 1:a perioden håller i sig och mot slutet av perioden kommer utvisningarna på nytt. I spel 5 mot 3 gör Bjuv sitt 8:e mål för dagen med ett skott som går under Rasmus och perioden slutar med 8 - 6 i hemmafavör på matchtavlan och vi har fortfarande en man kvar i utvisningsbåset.

Med endast någon sekund kvar av vår utvisning så sätter Bjuv 6 - 9 efter ett skott från en fristående spelare mitt i vårt slott. Tack och god natt kändes det som. Det som sen händer är ganska svårt att förstå men jag tror att Bjuv kände sig lite för bekväma med den ledningen. Det kan också var så att deras eget fysiska spel började ta på krafterna för efter deras mål är det vi som tar taktpinnen och kommer till fler och fler avslut. Rasmus sätter 7 - 9 efter att Demijan hittat fram till honom. 8 - 9 gör Hampe Flodin och så var denna dags hattrick fixad. Kollega Andy Hansson assisterar till Hampes lösa dragskott. 9:38 på matchuret och sju sekunder senare får Bjuvmålvakten på nytt hämta ut bollen från mål. Nästan direkt på tekningen så spelar kollega Andy Hansson till Hampe Flodin som sprintar igenom försvaret och lägger bollen tillrätta bakom målvakten. Kvitterat 9 - 9, jadå! Bjuvspelarnas humör går ytterligare ner i botten och så får vi ett nytt PP. Endast 19 sekunder hinner matchklockan ticka fram innan Rasmus tar till vara på en målvaktsretur efter skott av Andy Hansson. Vi har tagit ledningen för andra gången denna match. Nu är det så att VV-84 SK Bjuv har spelat tre matcher med Suddendeath denna säsong och denna matchen skulle bli deras  4:e för med ca 2 minuter kvar av matchen tjurrusar våra anfallare mot Bjuvmålet och tappar bollen så Bjuv kommer i kontring 3 mot 2 och gör inget misstag utan spelar bort våra försvarare och sätter bollen säkert bakom Rasmus till 10 - 10.

Av de 3 tidigare suddenmatcherna har Bjuv förlorat samtliga och så även denna dag för endast 13 sekunder hinner gå innan Hampe Flodin fixat extra poängen till oss med ett hårt dragskott. Yippee!