Storseger mot Skurup
2014-10-29 14:50
Carl-Henrik Tuwezén. Matchens lirare

Ja, jisses sicken smakstart vi fick. 1-0 redan efter 35 sekunder.

Fast i och för sig hade matchen börjat flera timmar tidigare med en obligatorisk lunch för spelarna på Mobilia för att samla styrkorna och lite taktiksnack. Som om det var lunchen så måste därför första målet varit efterrätten. Det blev en hel efterrättsbuffé kan vi konstatera när slutsignalen gick för många mål blev det i Skurupskassen.

1-0 kom genom Henkrik Ilmanen som helt sonika sprang upp längs vänsterkanten och placerade bollen säkert bakom Skurupsmålvakten. Av Skurupsbackarna syntes intet. De första minuterna därefter kändes det som det endast var ett lag på banan då vi kom till läge efter läge utan att kunna sätta dit bollen. I 4:e minuten får dock Rasmus Olsson ner klubban mitt framför målvakten och styr på så vis bollen elakt över axeln på honom när Johan Bertilsson skottar på mål. Målet gör att Skurup verkar vakna upp från sitt paralyserade och krampaktiga spel och på ett studsande backskott får David Dornlöv i vårt mål släppa bollen förbi sig. Kvitteringen kommer när vi har en man i utvisningsbåset. Trots att varningen var utfärdad så får Skurups idag utnämnde bäste spelare, Jacob Gullberg, till sitt dragskott och David Dornlöv får på nytt hämta ut bollen från nätmaskorna. I slutminuten av perioden drabbas vi på nytt av en utvisning. Men det är Andreas Hansson som så när lyckas bättra på periodsiffrorna med en kontring som avslutas i ribban. Perioden slutar 2- 2 med visst övertag till MalmhaugKFUM i skottstatistiken.

Vi börjar 2:a perioden med en man i utvisningsbåset, men det märktes knappt för de röda tog tag i taktpinnen direkt från tekningen och i spel 4 mot 5 så sätter Carl-Henrik Tuwezén bollen bredvid målvakten efter ett häftigt klappklappspel med kapten Andreas Björnborn. Vet inte riktigt vad som hände i pausen i de båda omklädningsrummen för på nytt ser det ut att endast vara ett lag på banan. 3:09 så är det vår 3:e kedja som i princip upprepar målet minuten tidigare och nu är det Maxime Westerberg-Bigot och Henrik Roos som showar med Maxime Westerberg-Bigot som lägger bollen i mål till 4 - 2. Det hinner knappt gå en minut efter detta innan Andreas Hansson frispelar Henrik Ilmanen som kontrar i mitten och fri med målvakten inte gör något misstag och lägger bollen under honom till 5 - 2. Det hinner inte gå en minut efter detta förrän vi utökat ytterligare och det är på nytt 3: e formationen som får till det. Maximes fräcka dropp till Carl-Henrik Tuwezén ställer försvar och målvakt totalt så Carl-Henrik Tuwezén kan i princip lägga bollen i tom kasse. Snyggt!

Därefter är det slut på det roliga för tillfället och Skurups IBK tajtar till spelet resten av perioden och utjämnar spelet, men vårt försvar och David Dornlöv håller tätt så perioden slutar med  6-2 på matchtavlan och på nytt ett visst skottövertag till de röda.

3:e perioden börjar lika häftigt som 1:a med mål redan efter 36 sekunder. I spel 5 mot 4 hittar Henrik Ilmanen en fristående Andreas Björborn på bortre stolpen med en stenhård pass tvärs genom boxen som Björborn bara har att lägga in. I 3:e minuten sätter vår, av matchvärden PoG Woody Bygghandel utnämnde bäste hemmaspelare, Carl-Henrik Tuwezén sin hattrick på nytt framspelad av Maxime Westerberg-Bigot. Vi drabbas av en ny utvisning en stund därefter och de blåa Skurupspelarna är inte sena att utnyttja detta tillfälle med en snygg upprullning av vårt försvar och ett distinkt skott sidan om David Dornlöv. I en rörig situation framför Skurupsmål får vi frislag, men samtidigt åker vi på en 2 + 10 minuter för osportslig spel. Hampus Flodin ställer sig bakom bollen på frislaget och ser förmodligen en liten glipa i muren för det är där bollen går igenom och rätt in i mål till ställningen 9-3. Med en man mer på banan utnyttjar Skurup ändå på nytt situationen och med ett lågt dragskott får David Dornlöv på nytt se sig passerad och så var det reducerat till 9-4. Hampus Flodin som nu verkligen har fått upp farten utökar vår ledning genom att ta bollen bakom motståndarmålet och kvickt driva runt kassen och vika in bollen framför målvakten och säkert placera den i nät. 11-4 och äkta hattrick görs av Hampus Flodin med ett dragskott snabbt framspelad på frislag av kollega Andreas Hansson. I en snabb kontring där vi kommer 3 mot 2 sätter Carl-Henrik Tuwezén sitt 4:e mål för dagen och Henrik Roos är den som slår den avgörande passen. Tobias Jonsson är den som avslutar dagens klang - och jubelföreställning i slutminuten då han kopierar Henrik Ilmanens mål i matchens 1:a minut genom att springa upp längs vår vänsterkant och säkert lägga in bollen bakom målvakten.

Jag kan inte låta bli att nämna det, men när jag satt ute i Skurup Sparbanks Arena för någon kväll sedan hörde jag hur man på läktaren satt och klankade ner på vårt MalmhaugKFUM om hur "svag trupp och tunn trupp MalmhaugKFUM hade i år " och att man " kommer att vinna med hur många bollar som helst på söndag".

Gissa om jag var nöjd när jag lämnade Kulladals Sporthall i kväll. 13-4, tack för det!