2014-10-06 12:58
Hampus Flodin - matchens lirare i hemmalaget

Så var det då dags för den efterlängtade hemmapremiären i Kulladals Sporthall.

Nu hade "Di blåe" (MFF för Er som inte har koll på fotbollen i Malmö Stad) också osmaken att förlägga sin första Champions League hemmamatch samma kväll så därför konkurrerade vi lite om publiken annars tror jag hallen hade varit till bredden full med folk.

Osmaken hade också brandlarmet som av någon outgrundlig anledning bestämde sig för att sätta igång och kompa musiken från högtalaranläggningen i hallen. Efter ca 20 minuter lyckades jouren från Fritid Malmö stänga av eländet så endast dunkadunka-musiken kunde fortsätta strömma ut från högtalarna.

Nu gjorde det förvisso inte så mycket för kvällens domarpar kom till match utan rätt klädsel så av den anledningen fick matchstarten skjutas upp en kvart medan rätt persedlar plockades fram och när matchen väl kunde blåsas igång så var allt frid och fröjd.

Alex startade matchen med två femmor som ganska omgående tog tag i taktpinnen mot seriesegrarna från division 3 Norra Skåne förra säsongen, Förslövs IF. På pass från Berra längs vänsterkanten bryter Rasmus in och avlossar ett skott från snäv vinkel och in bakom målvakten och vi tittar på matchtavlan och noterar 1 - 0 i matchminut 4 och så var hemmasäsongen igång på riktigt. Vi får ett boxplay emot oss någon minut senare som vi reder ut tämligen säkert. Vi för spelet, men Förslövspelarna är snabba i omställningarna och mycket riktigt kommer också deras kvittering på en sådan omställning där vi tappar bollen i mitten. I minut 12 tar Gurra och driver upp bollen i mitten och eftersom ingen går på honom kan han dra på en kanon som sitter perfekt i målvaktens högra kryss. Snyggt och helt otagbart! Vi går till pausvila med 2- 1 på tavlan och en man på nytt i utvisningsbåset.

I andra periodens första minut och med en man mindre på banan håller Ahlberg på att kontra in ytterligare ett mål, men det rungande skottet tar överliggaren i målburen så resultatet står sig ett tag till. Vi får vårt första PP ca 7 minuter in i perioden och vi får bra snurr på boll och spelare men Förslövs IF:s målvakt, Kristoffer Dahl,  gör massvis av fantastiska och helt sjuka räddningar, och håller målet rent från påhälsning. Den utvisade spelaren från Förslöv hinner knappt komma in på banan när Förslöv sätter kvitteringen till 2 - 2 efter en snabb kontring med en elak sidoförflyttning för Rasmus i vårt mål. Tack och lov replikerar vi snabbt för bara några sekunder efter kvitteringen tar vi på nytt ledningen genom Rasmus på ett hårt skott. Berra assisterar Rasmus på nytt till målet. Förslöv får ett PP och nu är det vår Rasmus som med flera kvalificerade räddningar ser till att hålla siffrorna nere och bland annat kommer jag ihåg en vass enhandsparad från nära håll när bollen i princip är inne. Dejligt!  Hampe Flodin utökar vår ledning till 4 - 2 i periodens sista minut och det sker på en målvaktsretur på skott från Ahlberg. Skönt med ett så psykologiskt viktigt mål precis innan pausvilan tänker man. Ännu bättre blir det 18 sekunder senare då samme Hampe Flodin läckert och fräckt lyfter bollen lätt över den täckande målvakten. 5 - 2 i periodpausen.

3:e perioden måste nog gå till historien som av den mest konstiga tillställningar som spelats i Kulladals Sporthall. Nu vet jag att domarna efter matchen bad om ursäkt till båda lagens ledare så det finns kanske inte så mycket att orda om, men vi fick se en hel del mycket märkliga avblåsningar och utvisningar genom hela perioden. Detta drabbade båda lagen så på sätt och vis blev det rättvist till slut. I matchminut 3 får vi ett boxplay emot oss efter att Förslövs retsticka nr 1, Jacob Arvidsson, fallit pladask för femtielfte gången. Nu tyckte jag det såg ut som om stämningen var rätt ok genom hela matchen och nämnde Jacob såg inte ut att vantrivas allt för mycket på banan så vi fick bra träning på att hålla känslorna i schack tack vare honom. Med fel spelare utvisad på en 10:a för osportsligt uppträdande och en man mindre på banan så reducerar Förslöv till 5 - 3 med endast någon sekund kvar av PP. Strax efter detta åker vi på en ny utvisning denna gång för slag. Historien upprepar sig och Förslöv reducerar ytterligare till 5 - 4 med ett backskott som letar sig under en skymd Rasmus. Efter några skumma utvisningar till för båda lagen så sätter Hampe Flodin sin hattrick på ett liknande sätt som i slutsekunderna i andra genom en fräck liten lyftning över målvakten. Med två minuter kvar av matchen tar Förslöv ut sin målvakt och sätter in en extra utespelare och vi kontrar mot tom kasse genom Tobbe, men Förslövs sisteman gör en helt fantastisk räddning på Tobbes skott, men han är chanslös på returen som kommer ut till Tobbe igen. På tekningen som kommer efter målet tar vi tag i bollen och med ett klappklappspel värdigt de ryska ishockeyspelarna från 1980-talet sätter Rasmus sin hattrick för kvällen och även lagets kapten Bonbon hamnade i matchstatistiken då det var han som assisterade Rasmus till målet och så slutar denna hemmapremiär med vinst 8 - 4 till de röda pågarna.

Även Di blåe vann ju sin hemmapremiär så det bådar gott för framtiden!