Bästa insatsen hittills
2014-09-29 12:19
Kristin "Kicki" Holmqvist stod för en bländande insats i matchen

Rejält revanschsugna efter lagets minst sagt skrala insats i derbyt mot FBC i veckan, tog sig hemmatjejerna an helgens uppgift med positiv energi. Ännu en tuff uppgift låg framför dem: att försöka lugga topptippade Kalmarsund på poäng på hemmagolv. En på förhand nog så knivig uppgift.

Redan bara några sekunder in på matchen märktes det att det var ett helt annat driv och go i vårt lag än i de två inledande matcherna i serien. Emmy frestade bortakeepern med ett lurigt skott redan efter 30 sekunder och vi surrade som arga bålgetingar i matchens första byten. Efter 2:37 åkte tyvärr Simo ut för upprepade slag(?). Var det mer än domarna själva som såg detta? Knappa minuten senare tog Kalmarsund ledningen i matchen, efter ett väl genomtänkt powerplay. Men, idag var tjejerna som sagt på hugget, så bara 10 sekunder senare stänker Kicki in 1-1, efter en skön helomvändning i höga slottet. Kvitteringen var inledningen på en mycket bra 10-12 minuters period för oss, där vi skapade massor av heta tillbud; Fridh hade ett jätteläge när hon kom ren i femte minuten. Minuten senare bombade Micki och Kicki bortamålet. I sjunde minuten prickade Denice stolpen klockrent. Men någon utdelning i målprotokollet ville det inte bli. Dessemellan stack Kalmarsund upp och fick ett mål bortdömt för slag. I den tionde minuten bröt Fridh in framför sin back och kom solo mot Kalmarsundsmålet, men blev hakad bakifrån. SOLKLAR straff! Bedömningen blev frislag och en tvåminutare för den förseelsen. Hmmmm…..Med 26 sekunder kvar i efterföljande PP small Emmy upp bollen helt otagbart i målisens vänstra kryss efter fint förarbete av Micki. Så jäkla skönt! I 14:e minuten var det otroligt nära 3-1, efter ett mycket bra byte. Nu var Kalmarsund klart skärrade. Men säg den lycka som varar………..Efter ett onödigt bolltapp på mittplan, så kontrade Kalmarsund effektivt in kvitteringen efter 15:38. 2-2 efter första, men helt klart med mersmak till Malmhaug sett till antal vassa chanser.

Även direkt i inledningen av andra är vi ordentligt på tårna. Men nästa replik blir även den från bortalaget. 1:58 in på andra är Kalmarsunds Kajsa Ek på hugget framför vårt mål, efter ett backskott. Uppförsbacke igen. Efter 4:45 gör bortalagets målvakt matchens räddning när hon hinner med en sidledsförflyttning och gör en helt sjuk parad. Här var nog hela hallen övertygade om att Denice skulle raka in bollen efter en flygande hemmakontring. Mitt i perioden klarade vi elegant av ett boxplay sedan Korre åkt ut för hårt spel. I sextonde minuten utökar Kalmarsund till 2-4 på skott utifrån. 16:58 hittar det i mina ögon mycket ojämna domarparet en kufisk utvisning på Micki för lyft av klubba(?) Kalmarsund visar återigen sin effektivitet i PP, när man utökar till 2-5 knappa minuten senare. Med ynka 1 sekund kvar av perioden kom så matchens mest omdiskuterade situation. Kalmarsund hade frislag i vår försvarszon ute i hörnet. Man passade bollen kort till en spelare, som slog den vidare hårt in framför mål, där den styrdes in. Alla, precis ALLA i hallen kunde se att detta mål gjordes efter att perioden var slut. Men, nej då, det kvinnliga domarparet godkände målet. Helt horribelt!

Sedan hjälper det föga att Simo gör ett rent drömmål i inledningen av sista perioden, när hon styr ett långpass från Nicko på helvolley rätt upp i målisens vänstra kryss. Det blir vårt sista mål för dagen, även om vi också i denna den tredje perioden står upp riktigt bra och spelar helt jämnt med Kalmarsund. 3:34 utökar bortatjejerna och avlutar matchens målfabrikation.

I dag var Malmhaug som sagt ett helt annat lag än tidigare. Laget skapar massor av möjligheter, bl a 3 stolp-och ribbträffar. Men självklart kan man inte vara nöjda ändå. 3 gjorda mål räcker tyvärr ytterst sällan till seger, medan 7 insläppta oftast innebär förlust. Det är den krassa verligheten, även om det här var ett stormsteg i rätt riktning.

Dagens Gökbo

3 Gökar Kristin ”Kicki” Holmqvist. Sjuk senast mot FBC och spelade då sparsamt. Idag gick hon i bräschen och visade med sin energi och offervilja en härlig inställning. Gött att hon även fick sätta dit en balja.

2 Gökar Petra ”Simo” SimonovskiKan göra ALLT med en boll och gör det också. Även i matchsituationer. Hennes helvolleymål idag hade platsat som året mål på Innebandygalan. Alltid ett hot.

1 Gök Helen ”HH” Haag. Går nästan aldrig bort sig. En innebandyns stålmormor, som aldrig viker ner sig. Kanoninsatser i boxplay i dagens match.