-EN KLUBB FÖR ALLA-

Segertåget rullar vidare för damerna efter triumf mot Stanstad!
2017-02-19 21:09

När man under lördagen bänkade sig i Kulladals sporthall för att se damerna möta Stanstad, så var det inte utan en viss oro i kroppen. Stanstad är ju som bekant ett mycket bra lag, som också på senare tid berett Malmhaug stora problem i flertalet matcher. Men, med facit i hand skulle det visa sig att den oron var helt obefogad den här gången………För Stanstad fick känna på ett Malmhaug som för närvarande är i mycket fin form och då räckte Staffanstorps stolthet inte till för att stoppa Rödgökarnas framfart.

Period 1 Tjejerna satte högsta fart direkt i inledningen av matchen och redan efter blott 34 sekunders spel var det nära målrassel direkt när Emmy drog på ett bra skott, som Stanstads målvakt tvingades släppa retur på. Fridh var framme och högg till med en backhand på just returen, men målis lyckades avvärja. Men bara knappa minuten senare är det dags för dagens första mål från rött, när Simo vaket fullföljer på en förlupen boll, som Stanstads keeper missbedömer något när hon slänger sig för att försöka nå. Från svag vänstervinkel, och med målvakten liggandes på golvet, drar Simo skickligt och resolut dit bollen i nät. 1:21 visar klockan och en härlig 1-0 ledning redan så tidigt i matchen. Efter 2:46 skapar bortalaget sin första möjlighet när en forward drar till med ett bra dragskott från mitt i slottet. Men Johanna är på hugget och gör en riktigt fin parad. Efter 3:01 får Korre uppsöka utvisningsbåset för slag. Tjejernas boxplay är riktigt bra och jag räknar bara till ett enda bra läge för motståndarna när ett diagonalpass går igenom boxen till en forward, som från fint läge till höger om målet dock direktskjuter utanför. Efter utvisningen har Stanstad en bra period under några minuter. 6:36 prickar en spelare ribbans överdel bredvid Johanna i holken. Bara sekunder senare, efter 6:45, kvitterar Stanstad så till 1-1 efter en frislagspetning och direktskott bara några meter framför Malmhaugs mål. Matchen öppnar nu upp sig lite mer och vi får se ett böljande spel, där båda lagen kommer i attacker som avlöser varandra. 13:09 är det hyperfarligt när en bortaforward kommer helt fri mot Johanna. Men här gör Johanna en kanonräddning, vilket inte var den sista av det slaget i matchen skulle det visa sig……………Efter 15:48 slår Rödgökarna till igen! Detta faktiskt på typiskt Stanstadmanérgenom en hypersnabb och effektiv omställning! Ottern lirar en boll till Dimman, som friställer henne mot motståndarmålet. Dimman rundar målisen, men kommer då också ur läge snett bakom mål. Men som vanligt visar Dimman sin härliga blick för spelet, när hon skickar bollen blixtsnabbt snett bakåt in framför mål, dit Ottern sprungit sig fri. Och, smack(!), så drar Ottern dit bollen i den övergivna kassen. 2-1 och Rödgökarna sitter i förarsätet igen………….16:31 är spelade när en Stanstadspelare får uppsöka botbänken för hårt spel. Tjejernas powerplay är inte av allra bästa märke och man skapar i princip inte något matnyttigt. De avslutande sekunderna i perioden blir dramatiska. För efter 19:49 befinner sig Elin helt solo mot motståndarmålet efter en finfin löpning. Men hennes avslut räddas av målvakten. Det absolut sista som händer är att Stanstad får ett inslag runt mittlinjen med ynka 2 sekunder kvar. Bollen lyfts in mot vårt mål och en helt skymd Johanna, får se bollen ta på ovansidan av ribban och gå över målet! Vi har fått uppleva en intensiv första period, där initiativet i matchen har skiftat lite fram och tillbaka. För en gångs skull förlorar vi skottstatistiken i en period (8-11). Men det viktigaste av allt leder vi, nämligen målstatistiken! Detta mycket tack vare snabba omställningar och mest muskler, vilket har gjort att tjejerna vunnit det fysiska spelet i närkampsduellerna.

Period 2 Återigen inleder tjejerna mycket bra! Efter blott 52 sekunders spel ligger 3-1 bollen i nät. Ett virvlande anfall avslutas med att Fridh släpper bollen till Hanna C, som sin vana trogen tar närmsta vägen mot mål. Vilket i detta fall innebär en inbrytning från en position bakom mål snett till höger. Väl förbi sin back, trycker Hanna in bollen mellan benen på målvakten. En stark prestation! 3:42 är spelat när en Stanstadforwardfår en jättechans framför mål. Men vår burgigant, Johanna Davidsson, glider ut och täcker av vinkeln och så rinner chansen ut i sanden……..Efter denna möjlighet är det mest Malmhaug för hela pengen…………Efter 4:36 drar Dimma ett kanonskott i ribban(!) efter en fin omställning med full rulle i hela femman. Knappa halvminuten senare är det dags för målgester igen. Återigen är det Rödgökarna som pumpar på framåt och får utdelning i sitt fina och fartfyllda anfallsspel. Fridh trampar runt sin backbevakning till höger i anfallszon och serverar ett utmärkt pass inåt mot Stanstads mål, där Hanna dyker upp och rakar in bollen med ett direktskott. Snabbt och effektivt! Tid 5:05. 5:34 visar klockan när Simo showar till det, som bara hon kan…………..I en soloraid från egen zon, tar hon bollen med sig både längs golvet och på volley, förbi 2-3 Stanstadspelare, som får finna sig i att vara statister i den situationen. Hon hinner trots hård bevakning att t om stöta bollen förbi målvakten, men kommer ur läge och den avslutande stöten på bollen blir för sen. Här var det ytterst nära mål igen………..6:12 visar matchklockan när Hanna är nära att ”måla” På ett skott från Emmy håller hon sig framme på målvaktsreturen och knackar bollen med backhand 2-3 gånger mot målet. Men här håller Stanstads keeper målet fritt från påhälsning, dock med nöd och näppe! 7:44 är firma Hanna & Fridh igång igen. En härligt snabb kontring mynnar ut i att Hanna avslutningsvis serverar bollen till en helt fristående Fridh. Hon i sin tur rundar målvakten, men i allra sista stund gör Stannstads sista utpost en härlig ”fotbollsräddning” när hon slänger sig och avvärjer med yttersta fingertopparna utmed stolpen. Det känns verkligen som Rödgökarna nu kan göra mål så fort de bara kommer in i anfallszon…….. 8:29 åker Tilly ut på 2 minuter för slag. Återigen genomför tjejerna ett utmärkt boxplay och hjälper Johanna att hålla tätt bakåt. Knappt har vi hunnit bli fulltaliga igen, när det är dags för nästa utvisning efter 11:41. Den här gången är det Bina som får vila sig i 2 minuter för obstruktion. Boxplay är riktigt bra igen, men Stanstad får till ett jätteläge på ett diagonalpass, med efterföljande direktskott. Men Johanna gör en fenomenal räddning på närskottet med masken! I 14:e minuten är det bra tryck från Malmhaugs sida, där en lång anfallssekvens avslutas med att Kicki drar på en mörsare, som tvingar målis till en kvalificerad räddning. 14:44 är spelat när Bina och en Stanstadlirare åker ut båda två för hårt spel. 4 mot 4 spelet mynnar inte ut i något av större värde. Men vi skulle få njuta av ännu ett hemmamål i denna den andra perioden. För efter 18:59 bjuder Dimma, Ottern och Simo på lite innebandygodis av bästa märke! Dimma hittar in med en boll till Ottern, som befinner sig i en position till vänster om motståndarburen. Hon å sin sida slår ett hårt och precist pass till Simo, som elegant smugit upp vid bortre stolpen och bara har att styra bollen i nät. 5-1 på tavlan och det här börjar att se riktigt bra ut! 19:46 var det snubblande nära 6-1 när Fridh frestar på med ett stenhårt vinkelskott från höger. Men den här gången tar avslutet rakt på målvaktens mask. Vi har fått uppleva en andra period med klar dominans från Malmhaug. Man har effektivt utnyttjat sitt spelövertag och tryckt dit 3 baljor. Visst, man kan aldrig döma ut Stanstad. Man har mer än en gång som lag bevisat att man kan vända på svåra underlägen. Men idag kan jag ändå säga att det känns tryggt inför den sista perioden. Det finns nämligen ett ”flow” över Malmhaugs spel, som man har svårt att tro att Stanstad kan vända på i tredje perioden. Det ser med andra ord riktigt stabilt ut både framåt och bakåt…………….

Period 3 3:38 in på sista akten är det nära mål för Rödgökarna när Hanna lossar bössan och Fridh är på hugget på returen från målvakten. Men även detta andra försök klarar Stanstads burväktare. Men vi fans på läktarna behövde inte vänta så länge på nästa målsignal från domarna. För efter 4:15 står det 6-1 på tavlan. Detta efter en patenterad bollstöld av Simo på motståndarens planhalva mot en helt överraskad Stanstadback. Fri mot mål gör den gode Simo inget misstag. Oerhört vaket gjort! Malmhaug fortsätter att trycka på och i 6:e och 7:e minuten har både Dimma och Simo varsin högkaratig möjlighet. Efter 8:02 reducerar bortalaget till 6-2 när en spelare snyggt tar köksvägen till vänster om Johanna, som inte hinner tighta till ordentligt, så bollen smiter in. Men Stanstad får inte njuta någon längre stund av reduceringen. För när visarna pekar på 9:28 utökar Rödgökarna till 7-2. Dimma iscensätter en snabb kontring och spelar Simo fri mot Stanstadmålet. Målis halvklarar, men Dimma har vaket följt med framåt och rullar retfullt enkelt in returen…………..Knappa minuten senare fortsätter målkalaset. Nu är det bara i princip ett lag på banan………….Korre spelar ett distinkt långpass framåt längs vänsterkanten in i anfallszon till Dimma, som tar emot och direktpassarvidare parallellt med målet in mot bortre stolpen, där Elin kommer sprintande och drar dit 8-2 bollen i nätmaskorna. Ett riktigt snyggt innebandymål! 11:02 gör Johanna matchens räddning när hon liggande på rygg klarar ett första returskott från nära håll från en motståndare, för att stunden senare också klara ett andra returskott! Makalöst! Efter 15:08 åker en Stanstadlirare ut på en tvåminutare för slag. 21 sekunder senare har Emmy kommit i läge via ett vaket pass från Bina och drar in 9-2 till vänster om målvakten. Detta efter en touch på vägen på ett motståndarben. Så skönt med utdelning i powerplay igen! En detalj som laget verkligen skärpt till efter juluppehållet. Dagens målkalas avslutas med att en av matchens förgrundsfigurer, Hanna Carlsson, drar dit 10-2 längs golvet via vänstra stolpen och i nät. Detta efter en egen liten slalomåkning mellan motståndarna i anfallszon.

Så har tjejerna återigen gjort en topprestation! 10 mål framåt för andra matchen i rad. Förra veckan mot dåvarande serieledarna Landskrona, den här veckan mot fjärdeplacerade Stanstad. Ett otroligt fint facit såklart. Men det som imponerar lika mycket idag, om inte mera, är att vi håller nere erkänt målglada Stanstad på endast 2 mål gjorda framåt. Riktigt bra jobbat tjejer! Nästa match för formvässade Malmhaug blir en riktig värdemätare även den. Då väntar nämligen ett tufft möte mot nuvarande serieledarna IBK Lund Elit lördagen den 25 februari klockan 15:00 i Vipeholmshallen i Lund. Jag är säker på att vi får se ett hungrigt Malmhaug, som jagar revansch för den sura 2-3 förlusten i höstens hemmamöte. En match där vi aldrig fick chansen att komma ikapp p g aett domarpar, som fullständigt dömde emot oss under den avslutande perioden. Rödgökarna kommer att sälja sig dyrt och därmed försöka bibehålla spänningen in i det sista i tabelltoppen. Hur det går? Ja, den som lever får se. Alla till Vipeholmshallen på lördag för att stötta våra röda hjältinnor mot nya stordåd!

Dagens gökar Juryn utsåg Johanna Davidsson till matchens lirare i rött. Något som ingen kan protestera emot! Återigen stod Johanna för en kanoninsats med flertalet kvalificerade räddningar. Det tål att återigen påminna om att unga fröken Davidsson blott stått i denna och förra veckans mot Landskrona i serien den här säsongen! Minst sagt imponerande! Jag vill också plussa extra för Hanna Carlsson idag som gjorde en 5-stjärnig insats. 3 snitsiga mål på kontot och massor av uppoffrande slit både offensivt och defensivt gör att Hanna förtjänar högsta betyg. Den tjejen är inte rolig att springa på………. Även Simo stod för en magnifik match idag. Det syns att humörliraren Simo tycker att innebandy för närvarande är hur kul som helst! Hon virvlade runt hejvilt och befann sig precis överallt där Stanstad inte ville ha henne. Simo i nuvarande slag är en potentiell matchvinnare alla dar i veckan! Men återigen är vinsten idag ännu en gång frukten av en laginsats, däralla spelare verkligen är med och bidrar och spelar på en jämn och hög nivå. Tänk så enkelt allt ser ut numera på planen i jämförelse med före jul. Det är som natt och dag!