Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Imponerande bortaseger mot serieledande Landskrona!
2017-02-13 22:40

Det blev en härlig revansch för vårt sköna damlag när man under söndagen gästade serieledande Landskrona. I höstens möte tappade man helt oförtjänt ledningen under matchens sista skälvande minuter, så helgens bortavinst satt verkligen finfint! När laget nu äntligen börjat prestera på den nivå vi alla vet att man kan, så kommer nu också de välförtjänta resultaten som ett brev på posten.

Period 1 Matchen inleddes i högsta tempo och det var både intensivt och otroligt händelserikt redan från första tekning. Efter blott 20 sekunders spel var det dags för domarna att flöjta för dagens första mål. Ett litet felpass i sidled på mittplan öppnade en fri gata framåt för hemmalaget. Hela 3 Landskonalirare kom farande mot en stackars ensam Malmhaugback och så var 1-0 ett faktum. Men Rödgökarnaaktade inte för rov, utan replikerade ganska omgående. För efter 2:15 låg 1-1 bollen i nät i Landskronakassen. Bra och snabbt spel längs med högerkanten ledde till att Hanna C avslutningsvis släppte ett pass bakom ryggen, som Fridh tog emot, avancerade snabbt ett par steg framåt, innan hon hängde upp bollen mot det bortre krysset. Bara 1:05 senare var det dags för Malmhaug att måla igen…….Simo snor fräckt ett pass på mittplan från en Landskronaback och kommer på så sätt fri mot hemmamålet. Avslutet är perfekt när hon iskallt drar målvakten och lägger in en backhand. 1-2 på tavlan och en fin och snabb återkomst i matchen av rött, efter skräckstarten med mål i nacken per omgående. Nästa stora farlighet är hemmalagets, när man avslutar ett fint anfall efter 4:34 med ett dragskott i ribbans överkant och över vårt mål. 5:30 visar matchuret när Dimman avslutar en härlig anfallssekvens med ett giftigt vinkelskott från höger. Men målis gör en bra räddning. 6:42 är Landskrona framme och oroar, men avslutet från mitt i slottet täcks uppoffrande undan av Bina. Spelet böljar nu fram och tillbaka, där det finns stora ytor på mittplan. Strax runt mitten av perioden blir det mer och mer Malmhaug som tar över spelet och trycker tillbaka Landskrona under allt längre perioder i deras försvarszon. Efter 9:25 är det ytterst nära 1-3 när Dimberg drar en hemmaback och serverar ett fint pass till Ottern. Men henens avslut smiter precis utanför höger stolpe. 9:43 är det riktigt farligt igen när Korre drar på ett tungt backskott, som Fridh direktstyr från nära håll utanför kassen. Det känns som Rödgökarna har Landskronatöserna riktigt i hissen nu……………..och mycket riktigt, i anfallet efter är det Ottern som showar till det rejält, när hon först drar sin markering och sedan knackar en backhand stenhårt diagonalt upp i bortre krysset från en position till vänster i höga slottet. Urtjusigt! Men samtidigt som tjejerna bjuder på en snabb och fartfylld anfallsinriktad innebandy, så bjussar vi emellanåt på lite väl mycket. Ett ”surt” bolltapp nära eget mål ger hemmalaget nytt hopp, när man reducerar till 2-3 efter 11:27. 14:06 visar klockan, när man nästan noterat 2-4. Simo virvlar runt till vänster i anfallszon och drar på ett lågt kanonskott mot bortre stolpen, men målis får i sista stund dit armen och parerar. Förutom en farlig boll som glider förbi framför Johanna efter 16:26, så är återstoden av perioden tjejernas. Efter 18:53 drar Korre på ett mycket lurigt backskott, som en skymd målis inte ser ett dyft av. Tyvärr går bollen några knappa centimeter utanför vänster stolpe………..Under den avslutande spelminuten i första perioden är det bra tryck från Rödgökarnas sida med härlig rörelse och fantasi. Bl a är Elin framme på en målvaktsretur och är snubblande nära att trycka dit bollen i nät. Vi har fått oss till livs en fartfylld första period där Malmhaug kommit meroch mer ju längre perioden gått och där en uddamålsledning är helt i sin ordning.

Period 2 Tjejerna inleder den andra perioden riktig vasst. Redan efter 27 sekunder skickar Johanna iväg ett långt, perfekt utkast som Fridhantar emot framför sin back, vänder bort denna och skjuter knallhårt, men tyvärr mitt på målis mask. 1:18 är det ytterst nära målkänning igen när Ottern & Dimberg sågar sig fram. Dimman avslutar med ett bra dragskott från vänster, som hemmakeepern halvklarar. Simo är framme på returen, men hårt trängd stöter hon bollen strax utanför. 3:04 kommer hemmalaget i en sylvass kontring, där de avslutar med ett fint skott precis bredvid Johannas vänstra stolpe. I 5:e och 6:e minuten får vi se många fina kombinationer och långa anfallssekvenser i Landskronas zon från Rödgökarnas sida och hemmalaget har allt sjå i världen att freda sitt mål. Nu känns det återigen som ett mål för Malmhaug ligger på lut…………7:58 är det dags! Ett fint anfall med många i femman involverade avslutas med att Emmy drar ett parallellpass inåt i banan från vänster sargkant, från en position mitt på motståndarens planhalva. Adressaten är Fridh, som mycket riktigt finns på plats i centrum. Hon å sin sida förlänger bollen vidare utåt höger, där Bina mycket vaket fyllt på framåt. Bina avslutar med ett distinkt diagonalskott lågt i bortre hörnet. 2-4 på tavlan. Både ett snyggt spelmål och helt rättvist utökad ledning! 9:19 får vi så se en omdiskuterad situation. Emmy drar på ett vinkelskott från höger i höga slottet, som till synes verkar dansa in i mål. Målvakten rakar ut bollen och måldomaren gör ”wash out” tecken. Många av de närmasR närvarande spelarna i rött, vittnade efter matchen om att bollen definitivt var inne. Surt såklart, men hursomhelst, det är och förblir domarnas uppfattning som gäller. 10:57 får Landskrona ett jätteläge när en spelare av någon anledning inte hinner med i hemjobbet ordentligt och bjuds på en kanonchans. Detta efter att en hemmaback vaket brutit ett diagonalpass från Rödgökarna på mittplan och serverat sin lagkompis detta friläge. Men helt solo mot Johanna tror jag hon fick för mycket tid att tänka. Så Johanna glider ut smart, minimerar luckorna, vilket får till följd att avslutet inte ens är nära målet……….Istället är det våra stolta hjältinnor i rött som utökar ledningen till 2-5 efter 12:06. En hård forechecking mot en Landskronaback djupt ner i anfallszon av Dimman, leder till att hon helt sonika snor åt sig bollen och bryter in från högerkanten och trycker in bollen vid närmsta stolpen. En urstark prestation! De sista knappa 5 minuterna av perioden blev mycket händelserika och innehöll hela 5 mål! Landskrona utnyttjar ett lite slött byte från Malmhaug efter 15:28. De vitskrudade hemmatjejerna ställer blixtsnabbt om och utnyttjar effektivt denna fadäs. Och så har vi 3-5 på resultattavlan. Blott 22 sekunder senare är det dags att addera på ett mål ytterligare för Rödgökarna. Ett underbart anfall, där bollen går som på ett snöre mellan många inblandade spelare avslutas med att Fridh hänger in 3-6 lite på volley bakom en chanslös hemmamålis. Men, nu har tappen verkligen gått ur tunnan………..För efter 16:06 ringer det igen! Den här gången är det Landskronas tur att ”måla”. Även detta mål är av det snyggare slaget, när hemmalaget lurar bort vårt försvar grundligt, innan en frispelad lirare bara har att raka in bollen i öppen kasse efter ett instick. Knappa minuten senare, när matchuret visar på 17:02 slår Landskrona till igen. Ett frislag nära vårt mål ger utdelning. En klassisk petning i sidled och pang upp i nättaket! 5-6 och Landskrona är på gång igen………..Men sista repliken i perioden tillhörde Malmhaug…………För efter 19:17 drar Korre på ett långskott från mittlinjen, som går rakt in i kassen. 5-7 är ett faktum, efter vaket skymmande av hemmalagets målvakt. Härligt med trafik framför motståndarmålet! Något vi inte alltid var bortskämda med under vår downperiod i höstas………..Så är den galna målorgien i slutet av perioden över……… Det absolut sista som händer är att Simo får uppsöka botbänken efter 19:46 för otillåten trängning. Vi vinner alltså perioden med 4-3 och gör det rättvist. Vi har alltjämt det bästa och mest genomtänkta anfallsspelet sett över hela perioden och inte minst har vi bollen i anfallszon betyligt oftare och längre än motståndarna. Men 2 måls ledning är inget man kan känna sig säker med. Definitivt inte när det återstår hela 20 minuter av matchen. Så det är bara att fortsätta att vara 100% fokuserade, med en positiv inställning och anfallsinriktad innebandy i högsätet.

Period 3 Det tar bara 28 sekunder in på avslutande akten innan Landskrona utnyttjar återstoden av sitt powerplay. Ett fint parallellpass från vänsterkanten in framför vårt mål friställer en hemmaforward och så var det reducerat till 6-7. Bara 20 sekunder senare åker Malmhaug på nästa utvisning när Jossan får 2 minuter för fasthållning. Tjejernas efterföljande boxplay är eminent! Man skapar 2 jättemöjligheter efter hårt jobb. Vid båda gångerna handlar det om bollstölder, som ger frilägen mot Landskronakassen. Men både Fridhs och DD:s avslut räddas på ett bra vis av hemmalagets målvakt. Stärkta av detta boxplay utökar så Rödgökarna sin ledning till 6-8 bara sekunderna efter att man blivit fulltaliga igen. För efter 4:20 skjuter Emmy obevekligt in bollen i nät efter ett snabbt iscensatt anfall där Korre först slår ett precist och distinkt pass upp längs vänsterkanten till Fridh, som i sin tur elegant lättar bollen vidare inåt mitten av Landskronas zon, där så Emmy kommer i full fart och drar in bollen diagonalt, lågt mot bortre stolpen. Ett skolboksexempel på ett snabbt och effektivt anfall! 4:53 är spelade när det återigen är dags för en Malmhaugutvisning. Den här gången är spelarna i sig helt oskyldiga………..Istället åker man på 2 minuters lagstraff eftersom domarna anser att Bats har protesterat för högjutt mot något. Hmmm………..det känns tyvärr i detta läge som de i övrigt utmärkta domarna nu börjar tappa greppet om matchen. Framförallt blåses det nu titt som tätt för situationer, som man tidigare släppt helt. Även detta boxplay är helt okey från tjejernas sida. Dock skapar Landskrona en fet möjlighet efter 5:49, men den avslutande forwardens skott tar dessbättre för oss i täck. Knappt har man hunnit andas efter att laget blivit fulltaliga så är det dags igen för en utvisning. Den här gången känns utvisningen mycket hårt utdömd. Hanna C åker nämligen ut efter 8:37 för otillåten trängning, när en Landskronaspelare i princip springer rakt in i en stackars stillastående Hanna……. Om det var skäl till en 2-minutare, ja då fanns det säkert ett 10-tal värre situationer tidigare i matchen som borde ha beivrats! Återigen genomför tjejerna ett prickfritt boxplay och håller ganska enkelt målet fritt från påhälsning.Efter att ha avklarat även detta undertalsspel, så är det dags för Landskrona att få sin beskärda del av denna spelform. För efter 10:45 åker en hemmalirare ut på 2 minuter för protest mot domslut. En ödesdiger utvisning skulle det visa sig……………För bara 18 sekunder senare sitter bollen i nät bakom Landskronas målis när en inövad variant i vårt powerplay ger utdelning. Emmy kommer i skottläge och drar på en mörsare mot mål, som målvakten tvingas släppa retur på. Här håller sig Dimman mycket vaket framme och stöter in returen. 6-9 på resultattavlan och det börjar kännas riktigt tryggt att vara Malmhauganhängare på läktaren…….. 11:35 är spelat när nästa hemmaspelare får uppsöka botbänken i 2 minuter för slag. Som inte det vore nog, så drar ytterligare en Landskronaspelare på sig 2 minuter för protest. Nu har Rödgökarna ett ypperligt tillfälle att definitivt dra ner rullgardinen. Tyvärr blir det ingen nätkänning i spelet 5 mot 3. Det är inte så att det saknas chanser, men här räddas hemmalaget av en vilt stridande burväktare, som gör ett antal ytterst kvalificerade räddningar. Efter 14:57 tar hemmalaget timeout. Någon större effekt av denna ser dock aldrig dagens ljus. Landskrona försöker frenetiskt komma till lägen genom att pumpa in långa chansbollar mot vårt mål. Men här står vår backlinje upp och släpper ingen över bron. Istället är det snubblande nära 6-10 när Jossan efter 17:02 virvlar iväg i en härlig soloraid från eget försvar, som mynnar ut i att hon avslutar från mitt i slottet med en bra rökare. Målvakten släpper retur, som Ottern tyvärr får lite för bra träff på, så bolluslingen smiter över buren. Här någon gång börjar Landskrona och plocka ut målvakten när läget så tillåter, för att försöka åstadkomma en sista kraftansträngning. Detta leder inte till något hot för Rödgökarnas sida, som istället spelar av matchen på ett riktigt bra vis. Efter 19:27 får vi återigen något märkligt ett mål bortdömt. Den här gången är det Fridh, som öga mot öga mot en stackars övergiven back, sprintar ifrån denna och lägger in bollen i det övergivna målet. På väg förbi backen får hon en smäll och snubblar till något. Men helt klart för hon bollen framför sig och slår till den in i det övergivna målet. Men, hon blir då avblåst för att ha befunnit sig i målgården……………Om nu så var fallet, så borde åtminstone smällen som backen utdelade renderat i någon form av bestraffning kan tyckas. 2 minuter? Straff? Ja, det såg onekligen konstigt ut från läktarposition………….Men målskyttet var inte över för dagen för detta. Istället blir det Korre som sätter en effektiv punkt för en mycket väl genomförd match av Malmhaug när hon sätter dit 6-10 efter 19:59(!) Här är det Ottern som inleder det hela genom att sno åt sig bollen och skapa sig ett fint läge en bit in på Landskronas planhalva. Därifrån försöker hon dra dit bollen från långt håll i den tomma kassen. Men bollen smiter precis över ribban och landar bakom mål via sargen. Här kommer kapten Korre vaket farande och väl medveten om att matchen snart är slut, så lyckas hon skickligt vända om och sätta bollen i mål från snäv höger vinkel med endast 1(!) ynka sekund kvar!

Våra röda hjältinnor fortsätter på den positiva trend som nu råder och gör återigen en stark prestation. Man bryter serieledande Landskronaslånga svit om 8 raka segrar. Dessutom gör man det totalt sett på ett övertygande vis, där man både spelmässigt och chansmässigt, och viktigaste av allt, målmässigt är bäst! Landskrona tappade i och med denna förlust serieledningen. Man ska dock inte vara alltför ledsna för det. Man har ju själva kvar att möta både Lund Elit och Röke. Gör man ”bara” sin plikt i dessa matcher så kan det ju fortfarande gå vägen. Dessutom har Malmhaug också kvar att möta både Lund Elit och Röke. Två oerhört inspirerande uppgifter, där jag är helt övertygad om att man kommer att sälja sig mycket dyrt………….Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg. Nästa uppgift för damerna är nu på lördag den 18 februari då svårspelade Stanstad kommer på besök i Kulladals sporthall kl 15:30. Ett lag som berett Rödgökarna massor av problem de senaste säsongerna. Stanstad är riktigt vassa offensivt sett och förfogar individuellt över några av seriens absolut bästa forwards. Det senaste mötet lagen emellan var i åttondelsfinal i DM i november månad, då Stanstad vann med klara 9-5. Så, läget är detsamma som inför Landskronamatchen. Vi har revansch att utkräva! Med nuvarande självförtroende och form i laget, finns det klara möjligheter till poängkap till helgen. Men, för att lyckas kommer det att krävas ännu en toppinsats av hela laget. Väl mött och stötta tjejerna då. Det är de mer än väl värda!

Dagens gökar Juryn i Landskrona gav priset till matchens lirare i Malmhaug åt Emelie Fridh. Ett alldeles utmärkt val då Fridhan gjorde en riktig toppmatch! 2 mål + 3 assist från hennes klubba talar sitt tydliga språk. På de stora ytorna i Landskrona sporthall firade Fridhs extrema snabbhet stora triumfer och mer än en spelare fick finna sig i att bli ordentligt frånsprungen från henne. Förutom sina mål var Fridh involverad i massor av andra situationer, som lätt hade kunnat rendera i ytterligare nätkänningar. Men Fridh var i gott sällskap den här matchen. Precis ALLA spelare i laget bidrog verkligen till dagens framgång på sitt vis. En spelare som Korre tände t ex till ordentligt när det vankades ett topplag. Hennes passningsskicklighet framåt var en stark bidragande orsak till många fint iscensatta anfall. En fläckfri defensiv och 2 mål + 1 assist framåt gjorde ju inte saken sämre heller………..Till sist måste jag bara framhålla Johanna Davidsson i holken också. Välkommen tillbaka i laget förresten! Johanna gjorde ju faktiskt sin allra första match för säsongen i Malmhugtröjan just idag, efter sin lilla ”kärleksutflykt” norrut. Hennes comeback var strålande och det märktes överhuvudtagetinte alls att hon varit borta från matchspel så länge. Johanna såg ut precis som vanligt, nämligen trygg, lugn och greppsäker. T omprecisionen i hennes utkast var desamma som tidigare. Superduper!