Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Förlust i omstarten mot Munka!
2016-12-07 21:43

Tisdagsmatch i ”himmaborgen” mot Munka Ljungby och tillika ”första luckan” att öppna av andra halvlek i seriekalendern. Premiären i MunkaLjungby slutade oavgjort 3-3, så när man bänkade sig så var det med hopp om revansch och att äntligen få inkassera en fullpoängare igen. Men tji fick man där…………

Period 1 För en gångs skull inledde våra tjejer matchen lite taffligt och avvaktande. Något man inte sett tidigare under säsongen. Istället var det gästerna Munka Ljungby, som låg på och stressade högt så fort tillfälle gavs. Detta belönades också redan efter 3:17 när man efter ett snyggt väggpass i vår zon, ställde en av sina lirare i bra skottläge. Det avslutande direktskottet uppåt Bäckis högra kryss var det heller inte något fel på. 0-1 på tavlan och en liten kalldusch så här inledningsvis………Efter 4:23 var så Malmhaug framme och nosade upp en möjlighet för första gången denna kväll. DD serverar Fridh ett bra pass, men tyvärr rinner bollen iväg lite för långt, så Fridhs avslutning blir mer till en fösning med backhand mitt på målvakten. I 7:e minuten har så Munka först en fin möjlighet när man frestar på med ett farligt dragskott från mitt i slottet, men Bäckis gör en finfin parad. På detta följer en direkt omställning av hemmalaget, där Ottern till slut kommer i ett liknande läge centralt. Men även hennes vassa avslut räddas snyggt, den här gången såklart då av Munkas duktiga keeper. 8:38 är Emmy framme och drar iväg en bra kanon, men Munkas sista utpost är nu riktigt uppvärmd och gör en bra räddning med masken. Allt som oftast är vi tyvärr lite klena i närkampsspelet och vi förlorar en hel del dueller och andrabollar gentemot Munka. Detta gör också att vi för ovanlighetens skull också tappar initiativet i matchen och får ingen egen rytm i spelet. Munka har börjat klart intensivast! Efter en fin omställning får Simo ett bra läge från vänster vinkel i anfallszon, men hennes skott räddas av målis. 11:45 visar klockan när Jossan kommer i en soloaktion över banan från egen zon, som avslutas med ett bra skott strax utanför högra stolpen. Här var det gott om trafik framför mål, så det var synd att bollen smet utanför. 12:20 är det dags för målsignal från domarna. Återigen är det bortatjejerna, som slår till. Försvarsspelet ifråga som föregick målet ska vi nog tala tyst om……..Här var våra stolta hemmalirare alldeles för snälla! Nu känns det tyvärr minst sagt lite ängsligt i hemmaleden. För efter 14:49 är det ytterst nära ytterligare påhälsning bakom Bäckström i holken. Ett bra skott från en Munkaspelare, följs också upp med returtagning på Bäckis första halvräddning. Bollen ligger ett tag helt fri bakom Bäckis, som hamnat på rygg. Men i grevens tid lyckas så tjejerna i rött få undan bollen. Puh, där var det bra nära………..Perioden avslutas med att Emmy och Dimberg har varsin bra projektil mot mål från liknande lägen centralt i banan, 7-8 meter från mål, men Munkas målvakt har stängt kiosken så här långt. Med bara 14 sekunder kvar är det dock ytterst nära 1-2. Efter ett ofrivilligt hemspel mot egen målvakt, uppstår smärre panik framför Munkas mål. Hanna C är på hugget rejält och håller på att trycka in bollen, men på något vis så vinner en Munkaback ändå den duellen till sist och vi har 0-2 i paus. Tyvärr känner man inte riktigt igen laget under den första perioden. För även om poängskörden har varit rätt skral så här långt i serien, har rödgökarna utan undantag bjudit på bra innebandy, eller t om riktigt bra innebandy, där man också haft spelövertaget i nästan samtliga matcher med något få undantag när. 0-2 är dock ingen säker ledning i innebandy, så det fanns gott hopp om bot och bättring med 40 minuter kvar att spela.

Period 2 Jag vet inte om Bats & Valle plockade fram ”hårfönen” i pausen, men vi får se ett helt annat Malmhaug på banan redan från start i andra perioden! Nu är det tempo och intensitet och förlorar man bollen, så är man på hugget direkt och återvinner den oftast igen mer eller mindre omgående. Kort sagt, man känner igen laget igen! Efter 2:16 åker en Munkaspelare ut på 2 minuter för slag mot Hanna C. Under efterföljande PP har vi 2 vassa möjligheter till nätkänning: Simo försöker trä in bollen vid närmsta stolpen, men här tätar målvakten i sista stund och Hassel har ett bra skott strax utanför vänster stolpe. Men nollan förblir intakt.5:27 är spelade när vi kommer i ett 2 mot 1 läge. Fridh släpper ut bollen perfekt till DD, som krutar på direkt från svag vänster vinkel. Men Munkas hjälte nr 1, glider ut och täcker förtjänstfullt av skottvinkeln på ett effektivt vis. Bara 20 sekunder senare fortsätter den alltmer tilltagande pressen med att Dimberg öser på från ett läge mitt i slottet. Återigen visar sig målvakten på styva linan och räddar med masken. Så här fortsätter det att se ut under perioden. Malmhaug trycker på med samtliga 3 femmor och Munka Ljungby får nu finna sig att försöka freda sitt mål med näbbar och klor och sjunker därmed längre och längre ner försvarsmässigt. Bland många bra lägen och halvlägen är det väl främst Hassels skott med efterföljande benparad, Dimbergs skott millimeter över ribban och Emmys stenhårda skott längs med golvet in från vänster mot mål, som var de allra vassaste. Men, bolluslingen vill bara inte gå i mål………och när man inte själva nätar på den uppsjö av möjligheter man skapar, vad tror ni händer då? Jo, givetvis gör motståndarna det. I en alltmera sällsynt attack från Munka Ljungby skaffar man sig ett frislag i anfallszon, centralt en bit ut i banan. Frislagsvarianten är klockren och så drar bortalaget, hastigt och mindre lustigt, dit 0-3 bakom Bäckis. Jodåsåatt……..Perioden avslutas med att Fridh drar ett dragskott i stolpen efter 19:05, där DD är på hugget och följer upp på returen. Här har målis en hel del tur och räddar utan att egentligen veta om hur! 0-3 efter 2 spelade perioder känns ju som ett hån. Men vi trogna fans är ju luttrade………Hur många gånger vi blivit straffade i år när vi spelmässigt är klart bäst, har man slutat räkna vid det här laget. Det är bara att hoppas att det lossnar rejält under sista perioden.

Period 3 Perioden inleds återigen i rasande fart av Malmhaug. Emmy drar iväg en riktig mörsare efter bara 17 sekunder, som målis räddar uppåt krysset med yttersta delen av fingerspetsarna. 1:09 in på sista tjugo är DD framme i fin position och stöter bollen mot mål från nära håll efter fina anfallskombinationer. Men ännu inget mål i sikte……Så efter 4:24 kommer så typiskt för denna säsong ett liter försvarsmisstag,som blir ödesdigert direkt. En bollstöld av damerna i blått till höger i vår försvarszon, följs upp av ”bolltjuven” med ett distinkt skott i bortre hörnet i ”rälig” nivå 20 cm över golvet bakom Erika, som ersatt Bäckisinför den 3:e perioden. 0-4 på tavlan och nu är goda råd dyra! Men är det något som våra stolta damer aldrig gör – så är det att ge upp! Det finns inte på kartan bara…..Efter 5:49 är det många bra intentioner framåt, som till sist leder till ett härligt pass av Ottern in till Hassel, som tyvärr inte får träff när hon ska direktskjuta från bara ett par meters håll i bra läge framför mål. Malmhaug trummar på och Munka står med samtliga spelare framför sitt mål. 7:20 visar uret när DD virvlar sig helt igenom, men hennes avslut går över buren! 16 sekunder senare är det äntligen dags! Jossan skjuter vaket dit reduceringen till 1-4 lågt i bortre vänstra hörnet på ett frislag en bit ut i banan, detta efter petning från Hassel. Den verkliga jakten har inletts……8:44 har klockan tickat fram när DD återigen avlossar bössan, men bollen smiter strax utanför höger stolpe. 9:09 är det åter tajm att ändra på resultattavlan. 2-4 är ett faktum, efter ett gammalt beprövat ”Palmstaden-samarbete” mellan Korre och Hassel. Korre drar ett långpass från egen zon upp mellan Munkasbackar där Hassel smugit sig i position. Fri mot målvakten gör hon inget misstag, utan avslutar kliniskt med ett skott rakt upp i målvaktens högra kryss! Läckert! Efter målet tar Munka Ljungby timeout för att stoppa Malmhaugs momentum i matchen. Men, måljakten fortsätter med oförminskad styrka. 9:47 är spelat när det är ytterst nära 3-4 när Fridhs  skott fastnar på ett ben framför mållinjen! 11:35 har tickat fram när Hassel återigen smäller dit bollen i nätmaskorna. Detta efter rappt anfallsspel där Ottern står för en utmärkt framspelning. 3-4 och nu är verkligen Munka Ljungby ett sårat byte………11:51 får man hjärtat i halsgropen när Munka kommer upp i en av sina få samlade kontringsanfall under slutperioden och skickar en klocka i Erikas vänstra stolpe! 14:05 hade man nästan noterat 4-4 när Korre fyller på förtjänstfullt framåt. Från en position någon meter från mållinjen styr hon en boll skickligt på volley…..men, precis utanför stolpen……när tar oflytet slut? Exakt minuten senare drar Hanna C på ett jätteskott uppåt höger kryss från långt håll, som målis ser väldigt sent i röran framför mål, men som hon ändå skickligt lyckas avstyra med handen i allra sista momentet. Ju längre perioden går mot slutet, desto merachansar rödgökarna, med all rätt, framåt i offensiven. 15:31 straffar så Munka oss rejält när man i ett anfall avlossar ett högt skott från slottet, som Erika stoppar med ena handen. Bollen går utan hennes vetskap i en båge över henne och studsar retfullt in över mållinjen med knapp styrfart. Ska man skratta eller gråta….? 17:29 tar Bats & Valle timeout. Efter detta plockar man ut Erika när tillfälle ges och trycker på med ytterligare en utespelare. Men, trots fortsatt hård press och en del lägen, får våra kära hemmalirare inte till något mer mål. 3-5 slutar alltså partajet. Vi gratulerar Munka Ljungby till segern och en heroisk försvarsinsats, med en utmärkt målvakt i centrum. Själva tycker jag att vi idag ”skänker” bort första perioden helt och hållet, för att därefter vakna till och spela som vi är vana att se damlaget uppträda. Visst borde och skulle tjejernas massiva spelövertag under de avslutande 40 minuterna mynnat ut i seger idag. Men, det är bara att hålla humöret på topp och fortsätta med det snabba och positiva spel man presterar när man är som bäst. I längden kommer det också att ge utslag även mål -och poängmässigt. Förhoppningsvis då redan i nästa match, tillika årets sista innan juluppehållet, som går av stapeln torsdagen den 15 december klockan 20:00. D styr rödgökarna kosan mot Ängelholm för att möta hemmastarka FBC Engelholm i kungsgårdshallen. Alla till Ängelholm då! Tills sist måste vi ännu en gång passa på att lyfta på hatten för vår helsköna hovfotograf, allas vår ”Morfar Arne”, som firades med skönsång (nåja?) på sin 75-årsdag (man skulle kunna tro det var omvända 57!) i periodpausen mellan andra och tredje perioden. Man blir på gott humör bara man ser denna hurtfriska och pillemariska gentleman! Han förgyller verkligen allas vår närvaro på läktaren med sin humor och sina blixtsnabba repliker. En riktig lirare ut i fingerspetsarna! Förresten, tack för ”reprisen” på bananrulltårtan häromsistens till kaffet borta mot Röke. Den är värd att dö för!

Dagens Gök Hanna Hassel. Hasse har verkligen fått det att lossna rejältde två senaste matcherna, mot Röke och i denna omgångs match mot Munka Ljungby. Något man bara suttit och väntat på. Lite envisa förkylningar har dock satt ner henne tidigare under en längre period. Men, Hasse i nuvarande form är en komplett spelare. Ett ständigt hot offensivt sett. Hon kan göra och gör mål från alla positioner. Både hennes välriktade skott från håll och tekniska nummer nära motståndarens mål, är egenskaper som gör henne så svårstoppad. Hasse är en tvåvägsspelare som även besitter starka kvalitéer i det defensiva spelet. Hasse är helt enkelt en sköööön lirare som tillför hur mycket som helst i Malmhaugs damlag.