-EN KLUBB FÖR ALLA-

Hjärnspöket IBK Finn äntligen besegrat!
2016-10-23 14:23
Erika Levenius krönte sin insats med att hålla nollan!
Efter förra helgens stabila bortaseger mot IBK Lund var det dags för säsongens andra hemmamatch. Dagens motståndare var förra säsongens stora hjärnspöke IBK Finn som knep samtliga sex poäng i de båda inbördes mötena i förra årets seriespel. Med andra ord var det upplagt för en både viktig och spännande match med rejält revanschsugna rödgökar.

Period 1
Likt förra matchen inledde vi i ren knock-out stil med att redan efter 27 sekunder skicka bollen i nät bakom IBK Finns burlejon, ett klassisk märla rakt upp i nättaket signerad Simo assisterad av Ottern. Knappt två minuter senare var det återigen dags för hemmalaget att jubla då ett nästan identiskt anfall likt det förra resulterade i mål iscensatt av Ottern assisterad av Tilly. Matchbilden domineras totalt av oss inledningsvis och IBK Finn får mer eller mindre agera statister i sammanhanget. Erica i hemmamålet hinner till och med gå och köpa en kopp kaffe mellan kontringsförsöken. Tredje målet låter sig inte dröja utan redan när klockan visar fyra minuter spelade stänker Fridh vaket dit 3-0 målet efter fint förarbete av DD. Efter denna starka inledning med 3-0 på tavlan efter ynka fyra minuter ändras matchbilden något. Erica får skynda sig ut och diska kaffekoppen för att snabbt vara tillbaka i målet och avväpna några vassa kontringsförsök från IBK Finn. Det lite böljande spelet till trots är det ändå vi som håller i taktpinnen och kan avsluta perioden genom att sätta dit 4-0 när klockan står på 19.13, målet görs av Ottern assisterad av Simo.

Period 2
Andra perioden skulle visa sig bli annorlunda jämfört med den pigga inledningen av matchen, ett böljande och stundtals lite rörigt spel där bortalaget tillåts låna bollen under längre stunder och därmed skapa ett par målchanser. Trots detta är det än dock vi som för matchen och drar det längsta strået genom att utöka ledningen till 5-0 efter 6.21 genom Hanna Carlsson på pass från Jossan. Ett snyggt innebandymål tillika Hannas första i den röda tröjan där Jossan från sin bäckplats trampar upp i banan, stöter ut bollen till höger sargkant där Hanna skjuter ett lågt och distinkt direktskott som snyggt trillar in i mål. Ett skolexempel på att det lönar sig att skjuta direktskott istället för att lägga bollen tillrätta. Efter 14.57 spelade är det dags för matchens första utvisning som drabbar oss, då Kicki får besöka botbänken för att fundera över sin otillåtna trängning. Och kanske även tälja till några trägubbar till sin stora samling ;). Efterföljande boxplay avverkas med bravur och det var till och med så att vi fick ett par chanser att öka på målskörden. I slutsekunderna av vårt boxplay skulle kanske matchens snyggaste individuella prestation skådas. Emmy erövrar snyggt bollen på egen planhalva för att sedan dansa tango genom hela bortaförsvaret och snyggt avsluta med ett lågt välplacerat skott i målisens vänstra hörn. I och med målet stod det 6-0 på tavlan och matchen känns nu definitivt avgjord.

Period 3
Den sista akten går inte till historien som en av våra bästa och likheten med Beppes godnattstund är slående!!! Underhållningsvärdet är lågt och den stackars publiken som nu mer eller mindre befinner sig i dvala vaknar först till liv då domarna blåser för utvisning. En förvånad Fridh får sitta två minuter för felaktigt avstånd efter en mycket tveksam situation. Även detta boxplay avverkas utan några direkt bekymmer. Strax därefter ljöd slutsignalen och förra säsongens hjärnspöke var nu besegrat och med besked! Trots en lite spelmässigt ojämn insats var segern aldrig hotad och 6-0 är mer än godkänt alla dagar i veckan.

Matchens Gökar
Erika Levenius, belönades med pris som matchen lirare i hemmalaget. Stod för en stabil insats i kassen. Trots att hon långa stunder av matchen hade tid att dricka kaffe så var hon snabbt och vaket med och avvärjde IBK Finns försök till reducering. Att hålla nollan i 60 minuter oavsett motstånd är alltid med beröm godkänt.
Sofia Otterström, stod för två mål samt en assist och spelade snabbt och enkelt matchen igenom. Med andra ord en helgjuten insats.

Nästa hemmamatch är redan nu på torsdag den 27/10 klockan 20.00 då ett hett Malmöderby går av stapeln, när Malmö FBC U gästar Kulladals sporthall. Detta får man bara inte missa!