-EN KLUBB FÖR ALLA-

Överkörda i Landskrona!
2015-11-07 21:50
Sabina Persson

Inledningen i matchen mot Landskrona var lite avvaktande från båda håll, likt två boxare som känner lite på varandra. Klockan hade tickat fram till 4:06 när Özil tar vara på en lite förlupen boll framför Landskronakassen och trycker in 0-1 efter skottförsök från Wang. Landskrona är det som styr spelet härefter och vi ställer mer upp och försvarar och satsar på kontringar. Efter 8:22 skickar hemmalaget ett droppskott i stolpen fån långt håll. I den 14:e minuten utökar vi, något orättvist sett till matchbilden, till 0-2 genom Elin. Detta genom ett backhandskott från svag vänstervinkel, som lite tursamt letar sig in i maskorna. 16:54 gör Johanna en jätteräddning på ett friläge från en hemmalirare. Landskrona har nu bra tryck på oss och vi sjunker lite väl lågt ner framför Johanna för att det ska kännas bekvämt från läktarhåll sett. De sista skälvande sekunderna av första perioden blir minst sagt dramatiska! Med bara dryga 15 sekunder kvar bryter Korre ett hemmapass i egen zon och ger sig iväg på en kontringsattack där hon avslutningsvis flippassar fram bollen till Elin, som helt riktigt gått rakt mot mål. Elin skarvar retfullt lätt in passet bakom en förvånad hemmakeeper och så var ställningen 0-3 istället. Men det var Landskrona som fick sista repliken i perioden, när Linnea Jönsson direkt efter tekningen som följde drog in 1-3 efter 19:54. Ett mycket psykologiskt och viktigt mål för hemmalaget. Dessutom var det långt ifrån sista gången vi skulle höra talas om Linnea Jönsson denna afton……1-3 efter första perioden kändes mer eller minde som ett drömresultat sett ur Malmhaugvinkel, eftersom det mesta sett lite slött och slarvigt ut.

Sekundvisaren hade bara tickat fram 16 små ”hack” i period 2när hemmatjejerna reducerade till 2-3, efter att vi alldeles för enkelt låtit Linnea Jönsson vandra in med bollen från vänster hörn i vår zon. Linnea serverade så ganska enkelt Sofia Jönsson vid bortre stolpen, som inte gjorde något misstag. Efter denna tidiga boost sköljde Landskrona fram i ett par ytterst farliga attacker, med bl a en ribbträff, som rödgökarnadessbättre lyckades avvärja. Efter 4: 26 kontrade vi äntligen lite vettigt och Fridh fick ett jätteläge, men tyvärr smet hennes skott precis utanför. På detta svarade hemmatjejerna skoningslöst, när man efter 4:48 kvitterade till 3-3 med ett stenhårt vinkelskott rakt upp i höger kryss bakom en maktlös Davidsson. Nu var Landskrona verkligen på G, medan vi själva såg allt mindre och mindre ut……..Det tog bara knappa en och en halv minut efter kvitteringen, så låg tyvärr 4-3 bollen i maskorna bakom Johanna. Efter 6:14 fick vi så ett bra läge att komma tillbaka in i matchen, då en hemmaspelare åkte ut 2 min för slag. Kvitteringsmöjligheterna ökade betänkligt när ytterligare en Landskronaspelare fick uppsöka syndabåset för hands efter 7:18 spelade. Men tyvärr fick vi inte till det alls i detta PP, utan hemmalaget redde ut detta ganska bekvämt. Efter 11:48 åkte så Wang ut för hög klubba framför Landskronamålet. En minst sagt mystisk utvisning, då det faktiskt var själva bollen som var högt i luften och inte hennes klubba! När spelet sattes igång igen ansåg domarna att Bats klagade för mycket på utvisningen av Wang och gav honom 2+10 minuter, med uppvisning på läktaren som följd. Alicia fick lomma över planen och ta plats bredvid Wang. Landskrona visade nu hur man spelar ett effektivt 5 mot 3 spel och utökade till 5-3 genom Linnea Jönsson efter 12:37 på ett direktskott från vänster vinkel in vid närmsta stolpen. Som ett brev på posten följde så också 6-3 i hemmafavör efter 15:03, efter att…….just det………Linnea Jönsson lämnats väl oattackerad mitt i slottet framför vårt mål. De sista minuterna i perioden repade så våra stolta tjejer lite mod och hade ett par farliga anfall, där dock den sista touchen fattades. Men lite hopp tändes trots allt när Julia Wang hittade rätt med ett lågt skott intill målisens vänstra stolpe efter 19:38. Direkt efter tekningen for vi fram igen i motståndarzonen och Emelie Fridh spelade fram Elin i ett jätteläge till ytterligare reducering, när hon i periodens allra sista skälvande sekund helt ren framför mål sköt ett skott som Landskronas keeper klarade. En klart bra avslutning och än fanns det hopp, även om inte mycket hade stämt för dagen så långt i matchen för Malmhaugs stolta garde.

5:26 in på tredje perioden fick vi ett gyllene läge att få närkontakt, när vi fick en ny powerplaymöjlighet. Nu var det bättre fart på bollen, men avsluten lyste trots detta tyvärr med sin frånvaro, så det blev ingen nätkänning i detta PP heller. Efter 8:07 drog så Linnea Jönsson ner nattmössan rejält på rödgökarna, när hon i ett avvaktande läge för en Malmhaugutvisning, svepte in 7-4 till hemmapublikenshörbara jubel. Nu var vi verkligen i brygga! Med knappa 10 minuter kvar att spela tog så Valle timeout, för att kunna ge en sista injektion och skapa mer energi i ett för dagen trött agerande lag. Tyvärr hade detta ingen större effekt, utan Landskrona kunde ganska bekvämt göra ytterligare 3 mål fram till solklara 10-4, när vi i och för sig under avslutningen av matchen chansspelade friskt framåt.

Matchens lirare var tveklöst hemmalagets Linnea Jönsson. 7 mål(!) och 1 assist är ju minst sagt häpnadsväckande siffror? Hur hade vi scoutat henne månntro? Nåja, det var fler i Landskrona som var bra och segern var rakt igenom rättvis. Hemmalaget var det bättre laget i alla perioder. Själva hade vi tyvärr som lag en mycket blek dag och det mesta gick i slowmotion. Avsaknaden av två så duktiga offensiva krafter som Simmo & Ottern visade sig vara monumental. När dessutom en del av spelarna spelade lite halvkrassliga, så kan det se ut så här. Vi har ju inte den bredaste truppen i serien precis. Nu är det bara att ta nya friska tag inför nästa veckas hemmamatch mot Engelholm. En bra träningsvecka i benen och sen räknar vi trogna supporters med ett helt annat och ytterst revanschsuget Malmhaug i Kulladals Sporthall på lördag.

Dagens Gökar:

3 Gökar – Sabina Persson. Höll stilen rakt igenom matchen både offensivt och defensivt. Spelade förnuftigt och blev aldrig stressad trots Landskronas stundtals kraftiga spelövertag. En smart spelare som aldrig faller igenom helt.

2 Gökar – Systrarna Davidsson. Elin slet berömvärt och respektlöst mot Landskronaförsvaret. Kryddade sin insats med att göra 2 mål. En spelare som trots sin ungdom verkligen tar för sig. Johanna hade ingen avundsvärd uppgift när Landskrona trummade på. Gjorde ett flertal svåra parader och höll stilen matchen igenom

1 Gök – Emelie Fridh. Gjorde en klart godkänd insats och är alltid ett hot och en tillgång med sin oerhörda speed. Visar alltid vinnarinstinkt med sin inställning.