Uddamålsseger i premiären
2015-09-27 22:09
En riktig laginsats säkrade säsongens första vinst!
Efter att i princip sprungit sönder gräset i Pildammsparken var det så äntligen dax för seriepremiär. För motståndet stod FC Helsingborg, ett lag som vi historiskt sett alltid spelat jämnt mot, idag var inget undantag skulle det visa sig.
 Vi började matchen aggressivt med högt bolltempo och ett start fysiskt spel. Redan efter 3.07  satte Elin” Mini Boel” Davisson 1-0 efter att ha rundat kassen och smekt in bollen köksvägen assisterad av Nicolina "Bombarn" Johansson som följt med upp i anfallet. Strax därefter utökar vi vår ledning till 2-0 genom Sabina ”Målgesten” Persson, som på pass av Frida " Handväskan" Tundo tar med sig bollen i hooken trampar förbi sin motståndare och sätter den bakom en chanslös Hesingborgskeeper. Helsingborg skapar inga farligheter och vi har övervägande bollinnehav, skapar målchanser och spelar ett uppoffrande försvarsspel. Ett tydligt bevis på detta vittnar skottstatistiken om som vi vinner med hela 10-2 i denna period. Efter 18.10 åker Helsingborg åker på en utvisning för slag, detta utnyttjar vi på bästa sätt genom att utöka vår ledning till 3-0 genom Nicolina”Bombarn”Johansson assisterad av Sabina "Målgesten" Persson.

Andra perioden är raka motsatsen till vad vi presterade i den inledande perioden, borta var bollkontroll och tempo. Vi har svårt att föra matchen och detta är motståndarna inte sena med att utnyttja. Sofia ”Ottern" Otterström åker 06.25 ut två minuter för lyftning av klubba efter att ha försökt förhindra ett friläge för Helsingborg. Vi reder ut detta boxplay trots ett par svettiga chanser från motståndarna. Dock dröjer det bara ett par minuter innan det är reducerat då bortalaget får ett frislag framför vår kasse, vi tappar markering och tavlan visar 3-1.Strax därefter letar sig en ny motståndarboll in bakom Caroline”Bäckis”Bäckström, 3-2 och spänningen stiger. Resten av mittperioden är mest ett ställningskrig där vi dock får dra det längsta strået och sätta dit 4-2. Nicolina "Bombarn" Johansson bjuder publiken på krutdoft efter ha avlossat sin bössa, denna gång assisterad av Pauline "Özil" Bornander. Med bara 30 sekunder kvar till paus får vi återigen chans i power play men skapar inte mer än några skott på täckande motståndare.

Efter ett par väl valda ord från Bast och Valle, några justeringar i formationerna och fast beslutna om att avsluta matchen i samma anda som vi inledde den gick vi ut för att ta oss an matchens sista period. Det började dessvärre tvärtom och Helsingborg fick göra mål redan efter 01.42 efter slarv i powerplay som resulterade i ett friläge för en svart/blå randig. 4-3 och nu var Helsingborg hack i häl, ett numerärt överläge 03.23 kunde varit vår chans att utöka ledningen men vi var inte ens nära. Här någonstans knyter vi näven, tar fram det fysiska spelet och skärpan i anfallszon. Vi skapar lägen framåt och visar hög lagmoral gentemot varandra. På slutet gör Helsingborg ett sista ryck för att rädda en poäng genom att plocka ut målvakten. Vi reder ut detta på bästa sätt. Hesa Fredrik ljuder och vi har äntligen bärgat vår första trepoängare!

Dagens Gökbo
3 Gökar Kollektivet Malmhug! Visar att vi efter en katastrofal fjolårssäsong tillsammans kan knyta näven, arbeta hårt och kriga för varandra.
2 Gökar Nicolina "Bombarn" Johansson, belönades med priset för matchens lirare. Visar prov på ett fantastiskt offensivt spel och ett uppoffrande defensivt arbete. Gör dessutom två av våra fyra mål från sin backplats.
1 Gök Sabina "Målgesten" Persson, skapade lägen både till sina medspelare och sig själv. Fick sätta dit en propp och bjuda publiken på sin inövade målgest. Fick på slutet spela back och gjorde detta med bravur.

Nästa match spelar vi redan nu på tisdag den 29/9 borta mot Stanstad, 20.00 i Bråhögshallen. Hoppas vi ses!