Pojkar 06

Seriepremiärsförlust
2020-10-03 16:45
Snöpligt förlust 2-3
Idag hade vi seriepremiär borta mot Malmö FBC i Toftanäshallen. Det var med tillförsikt som vi tog an uppgiften. Halva laget består ju av gamla Malmhaugare. Vi var laddade från start och killarna var verkligen taggade för uppgiften. Det dröjde enda till 12 minuten in första perioden innan Matte i målet fick se sig besegrad av en förlupen boll som hamnade hos en helt frispelad Wiggo vid bortre, som lätt kunde stöta in 0-1. Vi fortsatte kämpa i försvaret och gjorde det svårt för motståndaren.

Vi gjorde vissa förändringar i laget inför andra, vilket fick till följd att vi kom in ännu bättre i matchen. Tyvärr kunde Wiggo driva in och skjuta otagbart i bortre hörnet till 0-2 redan i 1 minuten av andra perioden. Annars höll vår taktik till fullo och vi fick dem dit vi ville.
I period pausen peppade vi killarna extra och bestämde oss för att gå ned på 2 femmor istället. Vi sa till varandra att tredje perioden är vår period.

Vi pressade nu motståndaren ännu högre och till slut fick vi utdelning när Philip, Hampus och Affe tillsammans lyckas få in bollen till 1-2. Kort därefter får även Filip E läge och skjuter, 2-2. Vi är med i matchen. Nu väntar ett ställningskrig och ingen vill ge sig. FBC begär timeout och vi samlar killarna. Bra snack och vi ska ha det här, de var skärrade. Tyvärr lyckas vi inte knyta ihop säcken istället får FBC en billig straff när Caspian, Benji jagar och är förbi motståndaren, faller han och får straff i 12minuten.
Den zorrar Leo Ladelfa enkelt in bakom en chanslös Noah.
Resten av perioden lyckas FBC neutralisera oss, men det var en väl genomförd match från vår sida och vi tränare är stolta över killarnas insats.