SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Stabil seger i årets premiärmatch!
2017-01-15 15:54

Så var det då dags för innebandy igen efter jul & nyårsfirande. I årets första match gästades vi av IBK Lund. Höstens möte mot lundensiskorna slutade med en komfortabel seger med 8-2 för rödgökarna, så det var bara att ställa in sig på en revanschlystenmotståndare. Enligt säkra källor innan match, så hade Malmhaugsförberedande träningar i veckan lovat riktigt gott. Meda andra ord låg en frisk 3-poängare inom räckhåll…….

Period 1 Malmhaug inledde matchen med ett som vanligt passningsorienterat spel. Efter 2:34 fick vi se matchens första verkliga farlighet när Jossan drog iväg ett vasst lågt backskott, som Lunds målvakt klarade fint med en benparad. Rödgökarna fortsatte att hålla i dirigentpinnen, men hade under första delen av perioden lite svårt att komma till avslut i anfallszon, även om man parkerade sig där under långa anfallssekvenser. Från mitten av perioden såg man dock en markant förbättring genom ett snabbare passningsspel, som då också öppnade upp bättre ytor i Lunds försvarsmur. 10:07 in på periodenvirvlade Ottern runt nere till vänster bakom mål och serverade ett perfekt pass snett inåt i banan till Jossan, som direktsköt ett skott som såg ut att gå i mål. Men i sista stund dök ett försvarsben upp och styrde bollen över Lundaburen. Dryga minuten senare fick vi se en härlig aktion av Fridh, som på egen hand dribblade av ett par försvarare och kom igenom fri mot mål. Men hennes avslut räddades av Lunds utmärkta målvakt. Nu hängde verkligen ett ledningsmål i luften! I trettonde minuten pumpade tjejerna på rejält i anfallszon och både Simo och Elin hade varsitt vasst avslut mot mål, men Lunds målvakt fortsatte att briljera. 15:01 in i perioden bjöd vi så Lund på en liten gratischans, när ett bolltapp i närheten av Carro i buren höll på att ställa till det rejält. Men, rutinerade Carro gled ut och stängde elegant till eventuella luckor och så blev avslutet från Lunds forward till en ganska enkel räddning. 16:23 visade matchuret när Lund bjöd oss alla på en riktig kalldusch, när de var ofina nog att ta ledningen med 1-0. Från ett läge långt ute vid höger sargkant, en bit in i Malmhaugs zon, drog Emma Sundman in en riktig rackarrökare rakt upp i nättaket bakom Carro. Aj aj ajdå………Bara 16 sekunder senare var man beredd att jubla för kvittering. Men på Tillys fina instick smet Otterns avslut precis utanför ena målvaktens högra stolpe. Bara ytterligare några sekunder senare, efter 16:48, är det Korres tur att lätta in ett snyggt pass framför Lunds mål, där DD missar bollen hårfint framför ett tillspillogivet mål. Nu hade rödgökarna verkligen samlat ihop till både ett och två mål………..Men frälsning var på väg, skulle det visa sig. För efter 19:49 smaskade Simo in kvitteringsbollen till 1-1 från en position till vänster om målet. Bollen gick stenhårt upp i bortre krysset bakom en chanslös målis. Assisten låg passningsskickliga Dimberg bakom.Äntligen! 1-1 i paus. Vi hade fått oss till livs en första period med stort bollinnehav från Malmhaugs sida. Men tyvärr gick inte resultatet på tavlan varken i hand med detta spelövertag, eller för den delen övertaget i antal målchanser. Skottstatistiken landade på 10-6 i hemmafavör. På läktaren var dock alla Malmhaugfans överens om att det fanns gott hopp om en ”himmaseger”.

 

Period 2 Inledningen av den andra perioden blev minst sagt händeserik! Redan efter 17 sekunders spel drog nämligen Emmy iväg i ett härligt upplopp, som mynnade ut i att hon kom helt fri mot Lunds kasse. Men hennes avslut smet tyvärr precis utanför stolpen. Bara sekunderna senare återerövrade Emmy bollen igen och slog ett perfekt pass parallellt in framför motståndarkassen, där Hanna C dök upp och direktsköt, men även hennes avslut strök precis utanför stolpen. Men järngreppet släppte inte för det………för efter 32 sekunders spel är Dimberg på hugget och drar in ett riktigt snyggt kanonskott högt upp i krysset bakom en helt ställd Lundakeeper. I det här fallet var det Simos tur att tacka och ge tillbaka för assisten till första målet. 2-1 och en härligt tempofylld start på den andra akten! Efter 2:35 är det snubblande nära 3-1 när Jossan drar ett direktskott klockrent i målis vänstra stolpe. Detta efter en långt härligt anfall med många rödgökar inblandade. Istället för utökad ledning, får vi ännu en gång ett ”slag i ansiktet”. För efter 3:51 ligger 2-2 bollen i nät bakom Carro. Detta efter att en Lundaforward dragit på ett rejält dragskott från snäv vänstervinkel med god riktning upp mot bortre krysset. Carro parerar dock skottet, men tursamt nog går returen rakt ut i gapet på en framstormande Sanna Svensson, som bara har till att raka in bollen i tom kasse. Ja, ja, det var bara att borra ner huvudena och ge sig ut på förnyad måljakt………Nästa stora möjlighet dyker upp efter 6:21, när Dimberg frispelar Kicki. Men hennes slutpass blir lite, lite för långt, så Kicki får bara en halvträff i sitt avslut. Detta gör att en Lunds burväktare hinner slänga sig och göra en snygg ”TV-räddning” á la en fotbollsmålvakt. Fortsättningsvis är det bara Malmhaug för i princip hela pengen och Lund sjunker längre och längre ner i egen försvarszon. Men Lund har en hel del kvicka spelare i sitt lag och även en del spelare med rejält löd i klubban. Och så fort rödgökarna slarvar i sitt passningsspel, så försöker Lund via långbollar kontringsslå. Ett sånt tillfälle dyker upp efter 10:09, när Charlotte Önnevik avslutar en snabb omställning med ett klockrent kanonskott i Carros vänstra stolpe. Hu då………11:54 in på perioden är det riktigt nära mål igen när Fridh elegant direktskarvar ett skott från Emmy precis utanför stolpen, från en position precis framför motståndarmålet. Så där fortsätter det perioden ut. Rödgökarna surrar runt i Lunds zon i vart och vartannat byte och skapar massor av tillfällen till utökad målskörd. Ett av de absolut vassaste lägena har Tilly efter 18:57, men en på golvet simmandes Lundakeeper avvärjer skickligt hennes avslut med yttersta delen av fingerspetsarna. Men några mer mål bjuds vi inte på i perioden, som alltså slutar 1-1. Skottstatistiken landar på 12-5 till rött och vi har fått se en andra period med ett ännu kraftfullare spelövertag av Malmhaug. Det är bara de där ”jäkla målen” vi saknar nu……….

 

Period 3 Återigen startar tjejerna bra. Det är full rulle framåt och jag tycker också man kan skönja en ännu större beslutsamhet hos alla spelare som stavas: Den här matchen SKA bara vinnas! Efter 1:51 drar Korre på ett vasst backskott lågt mot vänster stolpe. Men återigen visar sig målvakten, Lunds klart bästa spelare, på styva linan och gör en utmärkt benparad. I minut tre och fyra är det chans på chans framför Lundakassen och det är inte längre en fråga OM det ska bli mål, utan mer en fråga om NÄR. Så, efter 4:23 sitter så äntligen 3-2 målet! Bina drar på ett backskott, som blockas av en motståndarback, men Fridh är på hugget och suger tag i bollen precis framför mål och petar enkelt in den bredvid målvakten. Nu känns det som att tappen gått riktigt ur och resten av perioden blir en lång kavalkad av chanser och halvchanser från Malmhaugs sida. Oftast efter snabbt och härligt passningsspel med många spelare involverade. 6:55 är spelat när Lollo är nära att hamna i målprotokollet efter ett fint direktskott från vänster backposition. Men målis avvärjer. 7:29 in i slutperioden avvärjer(!) Fridh en farlighet, när hon får ett skott från Emmy på sig, som förmodligen gått rakt i nät. 9:39 har klockan tickat fram när 4-2 förpassas i nät av DD. Detta efter ett helt underbart anfall där bollen går som på ett snöre mellan Emmy-Fridh-DD och där den sistnämnda bara har att raka in bollen i tom kasse. Innebandygodis av bästa märke! Efter 14:46 kommer vindsnabba DD virvlande igen och är ytterst nära att fördubbla sin målskörd när hon drar ett härligt dragskott i vänster stolpe. Ytterligare ett mål fick vi trogna Malhaugsupporters njuta av denna lördagseftermiddag. För efter 16:23 avslutar Dimberg dagens målgörande genom att lägga in en backhand under Lunds målvakt, fint frispelad av Elin i en flygande omställning. 

5-2, slutet gott allting gott. Vi har fått se en stabil insats av våra stolta tjejer, där man spelat ut Lund ganska rejält spelmässigt. Det vittnar inte minst den totala skottstatistiken 35-12 om. (sista perioden slutar 13-1!). Detta till trots tog det ju långt in i matchen innan man målmässigt drog ifrån. Något som man såklart kan känna en viss oro inför. Det är bara att hoppas att målskyttet nu också lossnat rejält. För rent spel-och passningsmässigt finns det inte mycket mer att önska. Jag tycker också att vi idag fick se ett lite snabbare Malmhaug i många avseenden, vilket lovar gott framöver. Nästa match för tjejerna är kommande lördag den 21/1 kl 13:30, då man ger sig av till den gamla betongbunkern Tunahallen i Lund, för ett nappatag med Finn. Väl mött då!


Dagens gök Laget Malmhaug! Jag tycker hela laget bidrar på ett utmärkt vis idag och samtliga spelare visar upp en bra vinnarskalle. Tillsammans är man starka, inget snack om det


Nyhetsarkiv
MALMHAUG KIDZ CUP 20232023-07-11 22:21
Hemmamatch Dam Div 1 2022-12-06 09:10
Malmhaug Live V.492022-12-06 09:08
Malmhaug Live vecka 472022-11-25 13:07
NYTT UNGDOMSSAMARBETE !2022-11-11 21:36
Veckans Livematcher V.452022-11-07 14:01
NOVA OPEN 2022 - LUND2022-08-13 19:42
Alla till hallen !!!2021-10-22 18:54
Superlördag !!!2021-10-16 20:20
2021-01-23 10:48
Inga matcher2020-11-12 10:50
Malmhaug informerar2020-10-27 18:20
Kommande matcher senior2020-10-22 09:51
Kommande matcher Dam2020-10-22 09:46
Innebandyskola 2020-10-13 14:24
Stort grattis tjejer2020-03-13 22:42
2020-02-05 16:50
Malmhaug D3-Förslöv2020-01-07 10:01
Match för F06-082019-12-07 21:29
H4 tar emot IBS Svedala 2019-11-15 19:48
Premiär för F06-082019-10-13 19:43
Klubbdag den 29/9-20192019-08-23 12:20
Summer Camp 2019 igång2019-06-18 08:57
Summer Camp 2019 2019-03-08 09:35
Summer Camp 20192019-03-04 09:27
Lycka till Mattias2019-01-18 10:47
Tack Eva 2019-01-11 11:11
Gothia Cup 2019 2019-01-06 18:44
Malmhaug Supportertröja2018-12-21 10:20
Lite lagbilder2018-11-07 10:29
Nya regler 2018-20192018-10-02 22:24
Glad midsommar 2018-06-21 14:07
Vinst i första matchen 2018-05-06 11:25
Minne för livet 2018-04-15 19:47
Veckans Matcher2018-04-06 11:44
Vilken insats av HJ182018-03-07 22:11
Övertag i klass 2018-02-10 15:46
2018-02-09 09:52
Malmhaug Påsk Cup 20182018-02-07 21:44
2018-02-07 21:38
Malmhaug Påsk Cup 20182018-02-07 10:25
Herrar Div 2 vann Derbyt2018-02-04 23:09
Vinst mot IBK Lund 2018-02-02 21:24
Dags för Derby 2018-02-02 13:05
Pojkar 06 var i Svedala2018-01-27 20:30
Resan tog slut i semi2018-01-20 15:44
Idrott mot Cancer2017-12-22 23:03
Flickor 10 Julavslutning2017-12-21 11:30
Vinst mot Lomma för H4 2017-12-10 16:56
MALMHAUG BLACK FRIDAY2017-11-24 09:57
Förlust i premiären 2017-10-14 12:25
Pojkar 05 FCH Cup2017-09-17 17:07
Morgondagens SSL Domare 2017-09-17 11:14
Valles säsongskrönika!2017-03-22 13:09
Inför Röke med Lollo!2017-03-05 00:42
Sorti ur DM för damerna2016-11-29 18:05
Bragden i Bråhög!2016-11-19 23:39
Stort Grattis Tobbe2016-11-16 10:51
Inför Engelholm med Fi2016-10-07 21:27
Valles säsongskrönika2016-03-08 17:11
Flodin tar nästa steg!2016-02-15 19:30
2015-12-21 20:44
Landslagsdebut!2015-11-05 19:47
Tung bortaförlust2015-10-13 09:23
Kioskmöte2015-09-20 13:52
Sundsbrohallen stängd!2015-08-28 14:57
Målvakter 97-99 sökes2015-08-04 19:12
Ledarstaben utökas!2015-05-04 20:56
SSL-rutin till Malmhaug!2015-04-26 12:34
Ny målvakt klar2015-04-25 14:01
Robban förlänger2015-04-18 12:42
Roos förlänger2015-04-14 21:33
Provträningar JAS/HJ182015-04-07 18:00
Flodin förlänger2015-03-31 18:26
Storseger mot Hjärnarp2014-12-08 11:37
Suddenvinst mot Vv842014-11-17 11:14
Poängläst ännu......2014-11-09 21:42
Storseger mot Skurup2014-10-29 14:50
Tredje gången gillt2014-10-17 08:57
Viktig information2014-10-14 15:29
Vinst mot Förslöv2014-10-06 12:58
Kaptenen visade vägen2014-09-27 08:59
Förlust i Derbyt2014-09-25 09:19
Silver i FCH Cup2014-09-21 20:27
KLUBBDAGEN DEN 20/92014-09-15 12:56