Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Malmös ledande Innebandyförening
Vi sätter människor i rörelse

Derbymöte slutade i vinst!
2020-09-09 23:05
Första perioden börjar och tycker att spelet går lite fram och tillbaka. Ena stunden har Malmö FBC bollen och andra stunden har Malmhaug bollen. 7:48 släpper vi in ett mål, blev lite tumult i vårat slott där spelaren i FBC kan sätta deras första mål. Men vi hängde inte med huvudet för det.

Dryga 10 minuter senare gör måltjuven Melker 1-1, assisterat av vårat nyförvärv. 
Efter det tycker jag att vi har bättre kontroll på matchen. Vi får med oss en utvisning också, vilket tyvärr inte resulterade i ett mål. Det blev inga fler mål i denna perioden och slutsignalen tjöt.

Periodstart två och jag tycker att vi har samma inställning som i första perioden, vi ville vinna denna matchen, det syntes på killarna, alla tog jobbet och krigade för varandra. 

Dryga 10 minuter in i perioden får vi ett till powerplay, vilket inte heller resulterade i ett mål. Vi spelar vårat spel och tyvärr får vi en utvisning emot oss, vilket vi löser bra. 

Mathias Christoffersen får ett friläge som han inte sätter och han säger att han måste sätta ett sånt läge. Det händer inte så mycket mer i andra perioden förutom att båda lagen försöker utöka ledningen. Andra perioden tar slut och perioden slutade mållös.

I pausen går vi in och säger att vi tycker dem gör ett bra jobb men vi måste sätta lägena, killarna är positiva och jobbar för varandra.

Tredje perioden startar och Carl Ljungdahl tar en enorm offensiv löpning från backposition och springer ifrån två killar, slår en enhandspassing på backhand som går till Melker som lägger in den i öppen kasse. Man kan lugnt säga att FBC´s målvakt var och köpte korv. Fem minuter senare får Mathias ett friläge till 
som han inte heller sätter, men målvakten lämnar en retur som Simon Torstenson snabbt plockar upp lobbar in bollen i målet från nästan mittplan. Resultatet är nu 3-1 till Malmhaug. 

Bara dryga 2 minuter senare är måltjuven Melker igång igen, kan han göra ett hattrick? Melker dribblar förbi hela FBC´s försvar och stänker in 4-1 med hjälp av ribban.

Vi släpper tyvärr in ett mål med dryga 10 minuter kvar av matchen, men killarna tog sig i kragen och bestämde att nu får det vara nog. 

Vi får ett boxplay till som jag tycker är bra försvarat.

Ytterligare en utvisning emot oss, då bestämmer sig FBC för att plocka ut sin målvakt, I detta läget spelar vi 6 mot 4. Vi stänger ute dem sista minuten och går därifrån med en vinst!

Undrar vem det var som var redo med HJ18?

SÅJAAA!

Nyhetsarkiv
Nyförvärv 12020-09-08 01:32