Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Tornadostart i Torpahallen
2014-11-24 18:43

……sedan var det roliga slut. En virvlande inledning av gökarna, som hastigt och lustigt ledde till 2-0 ledning redan efter bara spelade 4:48, förbyttes lika hastigt, men för oss Malmhaugfans mindre lustigt, till underläge med 2-5 vid eld upphör efter första periodens slut.

0-1 på tavlan stod Emelie Fridh vaket för, när hon forecheckade hemmalagets backar till misstag. Även 0-2 tillkom efter tokpress på Göteborgs backar. Denna gång från Emmy och Sabinas sida, där till slut Sabina assisterade och Emmy la in bollen i nätmaskorna. Precis en sådan inledning ett lag med stukat självförtroende behöver! Efter 5:29 åkte Lill-Fi högst tveksamt på en utvisning för slag, vilket tyvärr hemmalaget utnyttjade med knappa halvminuten kvar av utvisningen genom ett vinkelskott från högerkanten. Tid 6:52. Därefter följde ett antal minuter, där lagen i flygande fläng bytte anfall. Dock hela tiden med Göteborg med det mera genomarbetade spelet, vilket inte hindrade Malmhaug från att skapa ett par riktigt bra lägen. 13:25 låg kvitteringsbollen till 2-2 i mål bakom Johanna, efter ett något enkelt bolltapp i egen zon från vår sida. Efter detta mål hade göteborgskorna fått upp ångan, för under återstoden av perioden var man ofina nog att göra ytterligare 3 mål. Vid mins ett av målen var vi något naiva och tittade för mycket på boll och tappade bort markeringen på målgöraren. Tungt, tungt med 2-5 i nacken efter första perioden, trots den drömstart som vi skapade inledningsvis.

Andra periodens första mål betydde 6-2 till IBK efter ett långskott, med mycket trafik framför vårt mål bakom en skymd och därmed ganska maktlös Johanna. Tilläggas ska att i anfallet dessförinnan hade vi bränt ett friläge. 5:50 åkte Simmo ut för slag. Ett boxplay som vi redde ut på ett bra sätt. I tionde matchminuten pressade vi på ordentligt och det kändes som att vi hade samlat ihop till ytterligare ett mål. Men tji fick vi, för nästa mål blev också hemmalagets när man blixtsnabbt ställde om efter ett misslyckat backskott från vår sida, som tog i täck. Vips, så var en IBK:are helt fri på vår planhalva och gjorde inget misstag. 7-2 på tavlan och 13:09 spelade. Knappa två minuter senare blev vi återigen alltför enkelt straffade när hemmakeepern gjorde, i sig ett perfekt utkast mellan våra backar, som friställde en forward. 8-2 och nu såg det riktigt besvärligt ut. Nästa mål var också hemmalagets, när man flippsköt ett frislag elegant upp i bortre krysset från högerposition i slottet. 16:51 fick vi lite plåster på såren när Bina vaket drog dit 3-9 på en retur efter ett litet halvt misslyckat frislag i Göteborgs zon. Asset stod Emmy för. Perioden avslutades med en dryg minuts powerplay till oss, sedan en hemmaspelare gått alltför hårt åt Janni. Detta utan att vi lyckades skapa något av värde.

Redan efter 2:11 in på sista akten ökar hemmalaget på till 10-3, efter en avvaktande utvisning. I fjärde minuten drar Korre ett frislag, som oturligt snurrar precis bredvid högerstolpen efter en touch på en hemmaspelare. Så typiskt för ett lag i vår position att sådana bollar inte går in…….. Bara sekunderna senare får IBK ett 3 mot 2 läge och spelar bort oss helt och utökar till 11-3. 4:25 åker Göteborg på en tvåminutare för hårt spel. Här skapar vi inledningsvis ett par jättelägen, men får tyvärr inte dit bollen. 6:28 in på slutakten åker Kapten Olsson på 5 minuter för hårt spel när hon tacklar en hemmaspelare över sargen. Här spelar vi ett strålande boxplay och håller hemmalaget på behörigt avstånd från vår kasse. Farligaste möjligheten under dessa 5 minuter har faktiskt Micki, som ger sig iväg på en soloraid och skjuter ett bra långskott i ribbans överkant och över. Knappt har vi blivit fulltaliga så åker vi på nästa utvisning, när Lovisa får en mystisk utvisning för slag? Tid 11:51. Även detta boxplay klaras av med bravur. 16:30 kommer så matchens sista mål när hemmalaget spikar slutsiffrorna till 12-3. Detta föregicks av en solklar förseelse på HH bakom vårt mål, vilket domarna blundade för. 18:20 avslutades matchprotokollet med att Emelie Fridh skrevs in efter lyft av klubba. En ytterst tveksam utvisning även denna, som domarna minst sagt letade fram. Detta boxplay genomför vi också på ett förnämligt vis.

Sammanfattningsvis är det bara att lyfta på hatten för tjejerna i IBK Göteborg, som vinner en solklar och rättvis seger och även har det mesta och bäst genomtänkta spelet. Segern känns dock något för stor sett till antal målchanser lagen emellan. Det bestående minnet av denna match är tyvärr inte själva matchen som sådan, utan domarnas otroligt låga och ojämna nivå. Jag skriver inte dessa ord som någon dålig förlorare, utan endast i välmening gentemot lagen i divison 1. Förutom dagens match har jag även tidigare sett dem döma Malmhaug-Kalmarsund och SödraDal-Fröjered. Vid samtliga tre tillfällen har deras insatser varit katastrofala! Visst, vi i Malmhaug håller inte division 1 klass för närvarande, vilket man dock bör kunna kräva av domarna. Tyvärr är fallet inte så med detta par. Låt mig bara i sammanhanget också passa på att hylla de flesta andra domare jag sett i år, som genomgående håller en mycket hög och jämn klass.

Dagens Gökbo

3 Gökar Denice ”DD” Darcy. Jobbade stenhårt matchen igenom och satte ofta griller i huvudet på Göteborgs backar med sin framfusighet och blixtrande speed.

2 Gökar Emmy ”Kloker” Nilsson. Gör oftast något vettigt när hon har bollen. Hennes spelförståelse gör att hon allt som oftast är inblandad i farligheter framåt.

1 Gök Lagets boxplay. Speciellt i den sista perioden, där man under matchens avslutande 13:32 minuter dödar 8:40 i boxplay. Ett strålande bra facit att ta med sig till framtida matcher!