-EN KLUBB FÖR ALLA-

Tredje raka vinsten för herrarna!
2014-10-13 12:38

Lördag och match i innebandyns finrum eller i alla fall en hall bra nära för denna dag åkte vi upp till innebandyn i Skånes coolaste palats, Helsingborgs Arena. Beroende på vilken ingång till arenan man valde kunde man få se en överkörning i SSL eller en tuff batalj i division 2 Skåne. Jag valde den senare.

SSL-matchen mellan FC Helsingborg och Dalen slutade 8 - 0. Det gjorde inte vår match mot FCH:s farmarlag IBK Slottshöjden som blev en betydligt jämnare tillställning.

Redan från start satte vi upp ett bra och högt tempo med flertalet vassa målchanser. Slottshöjdenspelarna verkade inte hänga med i tempot och i 3:e minuten serverar kapten Björnborn Rasmus med en lurig pass bakom sin rygg och Rasmus klipper till från nära håll och så tar vi ledningen med 1 - 0. Vårt snabba spel trycker helt klart ner motståndarna på deras planhalva och de får inte så många chanser att sticka upp i kontringar. Helt rättvist utökar vi vår ledning genom Calle-Henke som sprintar in framför målvakten och styr Bonbons hårda pass längs mållinjen och in bakom den storspelande målvakten i IBK Slottshöjden. Vi har då kommit fram till matchminut 7 och vi noterar 2 - 0 i matchprotokollet. Vi fortsätter och föra spelet men får inte till det sista avslutet. I 15:e minuten får vi ett frislag lite snett framför målburen. Rasmus och Bonbon ställer sig bakom bollen och trixar lite fram och tillbaka innan Rasmus skickar iväg bollen mellan de två spelarna i muren. Vackert åker bollen in i nätmaskorna och så var det utökat igen till 3 - 0. Sen var det dags för den gamla klyschan att " ett lag är alltid som mest sårbara efter mål framåt". Mycket riktigt så går IBK Slottshöjden direkt upp och reducerar till 3 - 1 på anfallet efter vårt mål. Perioden slutar 3 - 1 till oss och vi får en man utvisad i slutminuten.

Av andra periodens boxplay hinner det gå 17 sekunder innan en Slottshöjdenback skickar iväg ett kanonskott som tar Rasmus vänsteraxel och in i mål. Så var det reducerat till 3 - 2. Målet stärker de blåa IBK Slottshöjdenspelarna för efter detta är det de som tar tag i taktpinnen och det blir en helt annan match än i 1:a perioden. Borta är vårt snabba och konstruktiva spel och nu blir det närkamper och mycket mer fysisk spel som gäller överallt på banan. Domarna får fullt sjå att hålla matchen när det hettar till och det blir mycket "diskussioner" mellan spelarna i de båda lagen och mellan domare och spelare. Rasmus i vårt mål storspelar och håller oss kvar i matchen, men får till slut se sig besegrad när en Slottshöjdenspelare gjort sig" fri" mitt i slottet och Demijan som täckande back sitter nertacklad på ändan och ser på. Så var det kvitterat till 3 - 3. Perioden igenom fortsätter det att vara buffligt och stökigt och stämningen är ganska tryckt när lagen går till pausvila.

Det fysiska och hårda spelet fortsätter i 3:e perioden och det blir lite grinigt när inget av lagen riktigt får tag i spelet. Efter ett kort PP till oss som ganska omgående blir spel 4 mot 4 tycker jag ändå att spelet börjar väga över till oss och vi får lugnat ner tempot lite och hittar lite tillbaka till vårt konstruktiva spel. Det kan mycket väl vara så att Alexs taktik att byta in reserverna på bänken la till det lilla extra som behövdes för att vi ska kunna börja föra matchen igen. Av någon anledning verkar motståndarna inte vara helt på samma våglängd då man börjar skälla på varandra vid i stort sett varje byte så deras fokus verkar komma lite på sned. Nu vet jag inte om det var så på riktigt, men så tolkade jag det. Inte helt oförtjänt ger Hampe Flodin oss ledningen med 4 - 3 genom ett långt skott som sticker under målvakten. Då har vi redan kommit fram till 14:e minuten. Hemmalaget tar timeout med två minuter kvar på matchuret. Strax efter så tar man ut målvakten och anfaller med 6 man. Andy Hansson får tag på bollen och ska precis skicka iväg den mot tom kasse när en Slottshöjdenspelare får "tag" om hans klubba och av skottet blir intet. Domarna dömer straff till oss. Jag förstår alla de upprörda känslorna som kommer efter detta. Vi själva hade nog inte heller varit nöjda med det domslutet om vi skall vara ärliga, men dömt var dömt och in på banan stegade Hampe Flodin. Efter lite vickande fram, men inte tillbaka, men väl omväxlande höger och vänster så förs bollen närmare mål och precis när målvakten slänger sig efter bollen så kommer den där elaka lyftningen som vi såg i Kulladals Sporthall för någon vecka sedan. Häftigt Hampe!

Matchen slutar 5 - 3 till oss och vi tackar motståndare och domare. Det gör dock inte alla IBK Slottshöjdenspelare vilket jag som publik tycker är oerhört tråkigt att se. Nu är jag inte den som skall jag inte komma med några pekpinnar, men fortsätter man med ett sådant beteende så står vi där snart utan domare till matcherna. De må vara hur dåliga som helst (vilket inte dessa domare var, skall tilläggas) men faktum kvarstår att utan domare så kommer vi inte att kunna fortsätta se vår älskade sport utövas. Man tackar alltid så är det bara. Tänk på det!