Malmhaug IBF
-EN KLUBB FÖR ALLA-

Kaptenen visade vägen
2014-09-27 08:59

Malmhaugs herrar vann seriepremiären mot Willands IBK på bortaplan i Kristianstads Idrottshall under fredagkvällen inför 92 personer med 3-4.

Malmhaug KFUM fick en mardrömstart där hemmalaget gjorde 1-0 efter 40 sekunder i deras första anfall och skott mot mål. Hemmalaget ökade på till 2-0 knappa 40 sekunder efter ledningsmålet i sitt andra anfall. Bortalagets kapten, Andreas Björborn, reducerade till 2-1,innan hemmalaget gjorde sitt tredje mål på sitt tredje skott och ökade på till 3-1, och då hade det endast spelats 3:49 av matchen. Malmhaug gick ganska tidigt ner på två femmor, efter att ha startat matchen med tre hela femmor. Resultatet 3-1 stod sig perioden ut.

Efter 8.33 in i andra perioden reducerade Malmhaug till 3-2, då nyförvärvet från Rasbo IK, Henrik Roos, gjorde mål i powerplay assiterad av återvändaren och nyförvärvet från Malmö FBC Henrik Ilmanen. Malmölaget kvitterade till 3-3, åter igen i powerplay, genom Andreas Björborn assisterad av radarpartnern Rasmus Olsson. Det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut. I slutet av perioden drog sig Henrik Ilmanen på sig en onödig 5-minuters utvisning för hårt spel, samtidigt som hemmalagets Marcus Starnäs fick 2 minuter för hårt spel.

Willand fick spela powerplay i 3 minuter i början av tredje perioden, men bortalagets boxplay var bra, trots att hemmalaget var mycket giftiga i det numerära överläget. Men en storspelande Rasmus Engelhardt Frie, nyförvärv från Copenhagen SFC, i bortaburen kunde rädda undan ett mål. Knappa 5 minuter in i sista akten gjorde kaptenen Andreas Björborn sitt tredje mål och fullbordade sitt hattrick för kvällen, assiterad av Henrik Ilmanen, som precis hade kommit in från utvisningsbåset efter sin 5-minters utvisning i slutet av 2a perioden. Willands tryckte på och försökte få fram en kvittering resten av perioden, men Malmhaugs försvarsspel och målvaktsspel var stabil och bortalaget kunde rättvist vinna matchen med uddamålet och ta med sig 3 poäng hem till Malmö.

Efter en olycklig start så arbetade sig Malmhaug in i matchen och vann matchen fullt rättvist. Man hade flera lägen att utöka sin ledning, men en mycket bra målvakt i hemmalaget, Andreas Flink (lägg namnet på minnet) gjorde flera fantomräddningar och kunde hålla siffrorna nere. Willands är bra och kommer ta många poäng, framförallt på hemmaplan, och vínsten var en mycket bra skalp för förra årets div 1-lag Malmhaug KFUM.

Hela laget skall ha berör över sin inställning och insats till matchen. Extra plus för givetvis för hatrrickmannen Andreas Björborn, målvakten Rasmus Engelhardt Frie och backen Demijan Panic´. Till sist bör nämnas att tränaren Alexander Holmqvist coachade laget mycket bra efter den olyckliga inledningen.

Malmhaug spelar sin nästa match onsdag 1/10 kl 20.00 hemma i Kulladals sporthall mot Förslöv, som vann sin seriepremiär efter sudden death mot Vv84 på hemmaplan.